Karfiollepények avokádós tonhalkrémmel
A karfiollepényhez puhára párolunk 400 g karfiolt.
Késes robotgépbe tesszük, és pürésítjük. Hozzáadunk négy kisebb tojást, kis csokor apróra vágott petrezselymet, 3-4 gerezd zúzott fokhagymát, kb. 0,5 dl mandulatejet, és kb. 3 ek. nyílgyökérlisztet (vagy szezámmag lisztet).
Himalája sóval és borssal ízesítjük.
Sűrű pépet kell kapni (ha szükséges tojást és gluténmentes lisztet lehet még hozzáadni). Ebből a tésztából kókuszolajon evőkanálnyi adagokat sütünk.
A tonhalkrémhez 2 érett avokádó húsát és 2 doboz olívaolajban eltett tonhalat - az olajjal együtt - villával pépesítünk.
4 gerezd fokhagymával, citromlével, Hilamája sóval, borssal és citromillatú kakukkfűvel ízesítjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízei összeérjenek.
A karfiollepényt a krémmel tálaljuk.
Forrás:http://
EGÉSZSÉGEDRE!
TOVÁBBI IMÁDNIVALÓ KARFIOLOS ÉTELEK ITT TALÁLHATÓK!