Mangós-bodzazselés Jeruzsálemi túrótorta
Bármilyen keményebb idény(pl. cseresznye, szeder, sárgadinnye, őszibarack, nektarin, kiwi) vagy aszalt gyümölccsel kombinálható.
Megunhatatlan.
Mangós-bodzazselés jeruzsálemi túrótorta
Hozzávalók:
A tortalaphoz:
- 1 teásbögre kuszkusz, rizsdarával heylettesíthető
- 0,5 l forró víz
- 1 csipet só
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 2 db tojás
A töltelékhez:
- 500 gr túró (zsírszegény), laktózmentes, ha lehet
- 3 evőkanál méz, vagy ízlés szerint édesítőszerrel helyettesítjük
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 teáskanál bourbon vanília kivonat
- 3 db tojás
- 1 db mangó
A tetejére:
- Pörkölt mandulaszemek ízlés szerint
- 2 dl bodzazselé (cukormentes)
Elkészítése:
A vizet felforraljuk, a kuszkuszt, vagy a rizsdarát beleöntjük.
A tetejére dobjuk a vajat és fedő alatt 10 percig pároljuk.
Átkavarjuk, hozzáadjuk a mézet, vagy lehet édesítőt ízlés szerint és kihűtjük.
Hozzzáadjuk a tojásokat és ezzel is összekeverjük.
A töltelékhez a túrót a tojásokkal botmixerrel krémesítjük.
Hozzákeverjük a mézet, vagy édesítőszert, a vaníliát, a narancs lereszelt héját és az apró kockára vágott mangót.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
A tortatészta felét belesimítjuk. Ráöntjük a túrót, majd a tortatészta másik felét elsimítjuk rajta.
A tetejét kirakjuk a mandulával.
180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a túró rezgős állagú lesz és a tortatészta pirulni kezd.
Ha kihűlt, a tetejét bodzazselével lekenjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köszönjük a receptet Mányik Mariannának!
TOVÁBBI DESSZERT RECEPTEK ITT TALÁLHATÓK!
Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozás!
A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken.
Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban!
Egészséges élelmiszerekért, sütési alapanygokért,
gluténmentes lisztekért, édesítőszerekért,
édességekért kattints a képre!
150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a könyvben