Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Ízes tonhalkrém Marianna konyhájából

Marianna receptek
Gluténmentes
Szűrés törlése
Mányik Mariann
2024.01.08 16:43
Ízes tonhalkrém Marianna konyhájából

Kedves Peti!Az egyik kedvenc kencém receptjét osztom most meg a Testszerviz követőivel. Nem tud annyi lenni a hűtőben, ami el ne fogyna belőle. Megunhatatlan.

A recept a párom alkotása, aki több évet élt kint Líbiában. Az arabok a tonhalat olívaolajjal, harissza szósszal és citromlével összekeverve fogyasztják. Ezt finomította az európai ízléshez és gazdagította ennek megfelelő fűszerezéssel. Én csak élvezettel fogyasztottam, majd megtanultam és most szeretettel továbbadom.

Ízes tonhalkrém

Hozzávalók:

  • 3 kis doboz tonhalkonzerv (olívaolajban eltett)
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl light majonéz
  • 1/4 citrom leve
  • 1/2 közepes fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szardellapaszta
  • 1 teáskanál provanszi fűszerkeverék
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 púpos mokkáskanál füstölt paprika
  • 1 púpos mokkáskanál csilipehely
  • késhegynyi őrölt bors
  • egy nagy csipet só
  • olíva és kapribogyó ízlés szerint
  • Szükség esetén kevés olívaolaj.

 

Elkészítése:

A tonhalat az olajával együtt egy edénybe kanalazzuk. A lilahagymát és a fokhagymát apró kockákra vágva a többi fűszerrel együtt hozzáadjuk, majd botmixerrel krémesítjük.

Ne ijedjünk meg, rengeteg chilit felvesz, ami szinte feloldódik a krémben és nem lesz csípős tőle.

Amennyiben a halkonzervben kevés az olívaolaj, egy kevéssel lazíthatjuk a kencénket.

Az olívabogyót felkarikázva, a kapribogyót apróra vágva a legvégén keverjük bele. A sóval óvatosan bánjunk, mert ezek sótartalma utólag, érés közben oldódik ki a krémben.

Ha szeretjük, egy teáskanál mustárral tovább gazdagíthatjuk az ízét. 

Szeretettel küldöm:

Marianna

Tipp: kenjed rizspufira, vagy hajdinatallérra. Mind a kettő gluténmentes!

MARIANNA TOVÁBBI RECEPTJEIHEZ KATTINTS IDE!