Ahány ház, annyi hummusz
Kedves Peti! Ma egy olyan kence receptjét osztom meg Veletek, amire bátran mondható, hogy ahány ház, annyiféleképpen készítik, fűszerezik.
A sajátomnak az a különlegessége, hogy a hagyományos ízvilág mellett megőrzi a közel-kelet és a frissesség jegyeit, 2 perc alatt elkészül és mindenféle zöldséggel, csírákkal harmonizál.
Lassan kezdődik az iskola, gyerekeknek is szuper egészséges és finom szendvics feltét lehet majd.
A receptje:
Hummusz
Hozzávalók:
- 1 doboz (300 gr.) csicseriborsó konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szezámmag
- 3 evőkanál szezámolaj
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1/2 biocitrom leve és reszelt héja
- 1 mokkáskanál só
- Frissen őrölt bors, ras el hanout fűszer ízlés szerint
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
A csicseriborsó konzervet lecsöpögtetjük, átmossuk és aprítógépbe öntjük. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk és a fokhagymával, szezámolajjal, a citrom levével, a sóval és borssal, a rash el hanout-val és 3 evőkanál hideg vízzel krémesre turmixoljuk. Kínálótálba téve ráreszeljük a citrom héját, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, megszórjuk még rash el hanout-val és a paprikával.
Szeretettel küldöm:
Marianna
Köszönjük a receptet Mányik Mariannának!