Házi isler gluténmentesen
Nem emlékszem, mikor ettem utoljára islert, de azt tudom, hogy anno egy évtizeddel ezelőtt imádtam.
Íme egy olyan változat, amely jól beilleszthető különféle ételérzékenységek esetén.
Hozzávalók:
- 50 g eritrit ledaráltam
- 100 g mandula – ezt is ledaráltam
- 60 g kacsa zsír – figyelj rá hogy ne legyen sós
- 185 g azaz 1 zacskó Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez lisztkeverék - https://www.testszervizwebaruhaz.hu/ELESKAMRA-NYUJTHATO-TESZTA-EDES-SUTIKHEZ-SZENHIDRA
Elkészítés:
mindent összekevertem, össze gyúrtam, pihentettem 20 percig, nyújtottam, kis pohárral kiszaggattam, 40 perc alatt alsó felső sütésen megsütöttem.
Töltelék:
Nálunk sosincs itthon lekvár, egészen egyszerűen nem fogy, nem vagyunk édes szájúak, és nincs is mire rákenjük.
Ezért kétévente egy alkalommal, amikor lekvárra lenne szükségem, akkor aszalványokkal helyettesítem.
Amilyen aszalványom van itthon, beázatatom meleg vízbe 20 percre, leöntöm róla a vizet, és aprító gépben 1 ek vízzel pépesítem.
Most nem volt itthon aszalt barackom, csak egy kis mazsolám, datolyám és tőzeg áfonyám, így ezeket áztattam, aprítottam addig, míg dzsem állagot nem kaptam.
A kész tallérokat megkentem a masszával.
Csoki máz
Bevallom a csoki az, amivel sokat próbálkozom, és eddig ez sikerült a legjobban.
Hozzávalók:
120 g eritrit - https://www.testszervizwebaruhaz.hu/spd/ML087123/TRENDAVIT-ERITRIT-500g
30 g kókuszolaj https://www.testszervizwebaruhaz.hu/BARCO-KOKUSZOLAJ-VODROS-1000-ml
10 g VCO kókuszolaj - https://www.testszervizwebaruhaz.hu/spd/912276/NATURE-COOKTA-VCO-SZUZ-KOKUSZOLAJ-250ml
50 g víz
2 ek kakaó por - https://www.testszervizwebaruhaz.hu/Biomenu-bio-perui-kakaopor
120 g tejpor
Az eritritet, a kókusz olajokat, a vizet, és a kakóport nagyon alacsony hőfokon elkezdem főzni. Amikor felforr, és kezd egy kicsit sűrűsödni, teszek hozzá tejport.
Fontos hogy folyamatosan kevergetem mindeközben a masszát, és amint minden tejpor benne van, leveszem a tűzről.
Még meleg volt a massza, amikor evőkanállal a már összeragasztott tallérokra csurgatom.
A tallérok alatt egy szilikon lapot helyeztem el, annak érdekében, hogy a maradék csokit is hasznosítani lehessen könnyen.
A csokimáz nagyon szépen csillogó lesz, ahogy ez a képen is látszik.
Köszönjük a receptet és a fotót Szentmiklóssy Évának!
További Éléskamra Megoldás Lisztekhez kattints ide, vagy a képre!