Harcsapaprikás túrós útifűmaghéj tésztával
Harcsapaprikás túrós útifűmaghéj tésztával
Hozzávalók tésztához
- 60 gr útifű maghéj
- 2 db tojás
- 300 ml tej (laktózmentes)
- 1 tk só
Hozzávalók harcsaraguhoz
- 500 gr afrikai harcsafilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 ml napraforgó olaj
- 1 tk csípős paprikakrém
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 db koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml görög joghurt
- só ízlés szerint
- 250 gr tehéntúró (rögös, a tálaláshoz)
Elkészítés
Tészta
A tésztához a tejet a tojásokkal és a sóval kézi mixerrel összemixeljük, majd az útifűmaghéjat is hozzákeverjük.
Szilikonos sütőpapírral bélelt (25x35 cm-es) tepsiben, előmelegített sütőben 15 perc alatt 175 fokon alsó-felső sütéssel sütjük. Gyorsan dolgozzunk, mert az útifű maghéj hamar köt.
Ha langyosra hűlt, a papírt lehúzzuk róla, feltekerjük, és csíkokra vágjuk, kézzel szálakra szedjük.
Ragu
Közben a kockára vágott hagymát és a hozzápréselt fokhagymát az olajon kevés sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a paprikakrémet és a pirospaprikát, majd a felkockázott és enyhén sózott halat. Fedő alatt pár perc alatt puhára pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét a halat.
Hozzákeverjük a görög joghurtot és ha szükséges, utána sózzuk.
Tálaláskor a tésztát az enyhén sózott túróval megszórjuk, a harcsaragut rákanalazzuk.
Köszönjük a receptet Mányik Mariannának!
Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozáson múlik!
A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken.
Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban!
Egészséges élelmiszerekért kattints a képre!
150 egészséges Testszerviz recept csak itt!