Hamburger újra gondolva
Életmódváltás során sem kell elmondanod az ízéről. Egyrészt elkészítheted gluténmentes, diétába illő zsemlével, másrészt amit most én fogok javasolni Neked, zsemle nélkül.
Az ízélvezet nagy részét ugyanis a valódi marhahúsból készült hamburger hús adja, és bebizonyítom, hogy nem szükséges hozzá zsemle sem.
Íme a quinoa ágyon tálalt hamburgerhús zöldség körettel.
Hozzávalók:
- quinoa
- brokkoli
- gomba
- hagyma
- hamburger hús
- sajt
- mustár
Elkészítés:
A quinoa egy könnyen elkészíthető, egészséges étel, az alábbiakban lépésről lépésre leírjuk, hogyan lehet megfőzni a quinoa-t. Először is, mossuk meg a quinoa-t, majd hagyjuk, hogy lecsöpögjön. 1 csésze quinoához 2 csésze vizet kell adni, és fel kell tenni főni.
10 perc alatt megfő.
Pároljuk meg a brokkolit, kevés vízben, sóval, ne főzzük meg teljesen, jobb ha kicsit ropogós marad.
Kevés vajon pirítsunk lilahagymát. Maximum 1 percig pirítsuk, hogy félig nyers maradjon.
Egy másik lábosban pirítsunk szintén hagymát, és szeleteljük rá a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá fokhagymát.
Egy serpenyőben süssük meg a hamburger húst, minimális zsiradék kell alá, mivel a marhahúsból sok zsiradék fog kisülni. Amikor megsült, vegyük takarékra, és tegyük rá a sajtot.
Tálalás: tegyünk a tányérre quinoát. Erre tegyük a félig bepirított lilahagymát. Ezt kenjük meg mustárral. Erre helyezzük a hamburger húst. A gombát tálaljuk a húsokra, vagy a húsok közé. Tegyünk mellé egy kis brokkolit, uborkát. Jó étvágyat hozzá.
Ugyan ezt a fogást legalább fél óra elkészíteni, egy kis praktikával akár 3 étkezést is megoldhatunk belőle. Hús nélkül például tökéletes egy könnyed vacsorára, vagy vegán ebédre másnapra.
Köszönjük a receptet és a képet Szentmiklóssy Évának!
További egészséges receptek ITT!