Vitalissimo Egészséges Receptek
Gombás hajdina rizottó
A receptje (4 adag):
- 200 gr pörkölt hajdina
- 500 gr apró barna csiperke gomba
- 2 ek kókuszzsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehér bor
- 3-4 dl növényi tej (nálam most zabtej)
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- só, frissen őrölt bors, tárkony, petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítése:
A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát.
Rádobjuk a cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az apróra vágott tárkonnyal, a petrezselyemzölddel és megpároljuk.
Rászórjuk a hajdinát, felöntjük a borral (lehet sima vízzel is) és visszapároljuk.
Ezt követően utána sózzuk és többször felöntjük vízzel és növényi tejjel, amivel visszapároljuk, amíg a hajdina meg nem puhul.
A végén a sörélesztőpelyhet is belekeverjük.
Salátával tálaljuk.
Köszönjük a receptet és a képet Mányik Mariannának!
MARIANNA TOVÁBBI RECEPTJEIT ITT TALÁLOD!