Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Gombás hajdina rizottó

Marianna receptek
Főételek
Gluténmentes
Laktózmentes
Egészséges táplálkozás
Szűrés törlése
Mányik Marianna
2022.09.05 12:00
Gombás hajdina rizottó

Fogalmam sincs, hogy hoztam össze a következő ételt: csak kivettem a hűtőből a gombát, a kamrából a hajdinát és utána menet közben térültem-fordultam, ezt-azt megláttam és valahogy összeraktam. Szuperjó vegán fogás lett. Ajánlom másoknak is, hogy készítsék el! Szeretettel küldöm:

Marianna

A receptje (4 adag):

  • 200 gr pörkölt hajdina
  • 500 gr apró barna csiperke gomba
  • 2 ek kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 3-4 dl növényi tej (nálam most zabtej)
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • só, frissen őrölt bors, tárkony, petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítése:

A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát.

Rádobjuk a cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az apróra vágott tárkonnyal, a petrezselyemzölddel és megpároljuk.

Rászórjuk a hajdinát, felöntjük a borral (lehet sima vízzel is) és visszapároljuk.

Ezt követően utána sózzuk és többször felöntjük vízzel és növényi tejjel, amivel visszapároljuk, amíg a hajdina meg nem puhul.

A végén a sörélesztőpelyhet is belekeverjük.

Salátával tálaljuk.

Köszönjük a receptet és a képet Mányik Mariannának!

MARIANNA TOVÁBBI RECEPTJEIT ITT TALÁLOD!