Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Mennyei gluténmentes répatorta!

Desszertek
Gluténmentes
Cukormentes
Szűrés törlése
Vendég
2022.03.31 13:49
Mennyei gluténmentes répatorta!

A répatotrta a hiedelmekkel ellentétben nem répaízű. A benne lévő sárgarépától könnyű lesz, nem száraz és isteni állaga van. Ha így csinálod, még roppant egészséges is!

Ódákat lehetne zengeni erről a répatortáról! Isteni az íze, mutatós, nem tartalmaz glutént, cukrot és fehér lisztet, tehát még egészséges is. Vércukrod szintjét éppen annyira emeli csak meg, hogy a diétád mellett is fogyaszthatod - ja, és ráadásul az egész család imádni fogja. De ahelyett, hogy csak dicsérjük, inkább meg is mutatjuk. Mert már a fotó is önmagáért beszél!

Szép, ugye? Akkor készen is állsz rá, hogy elkészítsd? Kezdjünk bele!

Répatorta hozzávalók:

Száraz alapanyagok:

  • 90 g mandulaliszt
  • 90 g kókuszreszelék
  • 45 g kókuszliszt
  • 1 evőkanál zabkorpa vagy útifűmaghéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 csipet só

Fűszerek:

  • 3 tk. fahéj
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1/2 tk őrölt kardamom

Nedves hozzávalók:

  • 6 nagy tojás
  • 170 ml kókusztej
  •  Ízlés szerint édesítő
  • 120 g reszelt sárgarépa
  • 60 g apróra vágott dió - használhatsz diót és mogyorót is vegyesen

A krémsajtos bevonathoz:

  • 340 g natúr krémsajt
  • 40 g vaj
  • 60 ml tejszín
  • Ízlés szerinti mennyiségű édesítő (stevia, xilit, eritrit)
  • 5 g reszelt gyömbér

Így készítsd el:

1. Egy kerek tortaformát bélelj ki sütőpapírral.

2. Melegítsd elő 180 fokra a sütőt.

3. Keverd össze alaposan az összes száraz összetevőt egy nagy tálban.

4. Keverd össze a nedves összetevőket, majd egyszerűen öntsd össze a száraz keverékkel, készíts a kettő elegyéből egy homogén masszát.

5. A masszát öntsd a tortaformába, majd tedd a sütőbe. Kb 40 perc alatt készül el, de végezz a biztonság kedvéért tűpróbát is.

6. Mialatt a torta sül, készítsd el a krémet: az alapanyagokat keverd össze, a habverő fokozatát lassan emeld, és készíts habos, könnyű krémet. Ha megfelelően kevered, akkor térfogata látványosan meg fog nőni a habbá vert tejszíntől, krémsajttól és vajtól.

7. Tedd a mázat a hűtőbe, és várd meg, míg a torta is kihűl. Középen vágd ketté a süteményt, hogy ne csak a tetejére jusson, hanem töltelék is legyen a finom krémből. Forrás:ripost.hu

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

 

 

Testszerviz Életmód Termékek a kép alatt!


Egészséges élelmiszerek, lisztek, kenyérpótlók,

édesítők, szószok, tészták, alternatív tejek és társaik hatalmas választékban!

Kattints a képre!

 

Ősz haj? Pápá!


Hatékony, folyékony, finom! A vitaminok Ferrarijai!