Mennyei gluténmentes répatorta!
Ódákat lehetne zengeni erről a répatortáról! Isteni az íze, mutatós, nem tartalmaz glutént, cukrot és fehér lisztet, tehát még egészséges is. Vércukrod szintjét éppen annyira emeli csak meg, hogy a diétád mellett is fogyaszthatod - ja, és ráadásul az egész család imádni fogja. De ahelyett, hogy csak dicsérjük, inkább meg is mutatjuk. Mert már a fotó is önmagáért beszél!
Szép, ugye? Akkor készen is állsz rá, hogy elkészítsd? Kezdjünk bele!
Répatorta hozzávalók:
Száraz alapanyagok:
- 90 g mandulaliszt
- 90 g kókuszreszelék
- 45 g kókuszliszt
- 1 evőkanál zabkorpa vagy útifűmaghéj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 csipet só
Fűszerek:
- 3 tk. fahéj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1/2 tk őrölt szegfűszeg
- 1/2 tk őrölt kardamom
Nedves hozzávalók:
- 6 nagy tojás
- 170 ml kókusztej
- Ízlés szerint édesítő
- 120 g reszelt sárgarépa
- 60 g apróra vágott dió - használhatsz diót és mogyorót is vegyesen
A krémsajtos bevonathoz:
- 340 g natúr krémsajt
- 40 g vaj
- 60 ml tejszín
- Ízlés szerinti mennyiségű édesítő (stevia, xilit, eritrit)
- 5 g reszelt gyömbér
Így készítsd el:
1. Egy kerek tortaformát bélelj ki sütőpapírral.
2. Melegítsd elő 180 fokra a sütőt.
3. Keverd össze alaposan az összes száraz összetevőt egy nagy tálban.
4. Keverd össze a nedves összetevőket, majd egyszerűen öntsd össze a száraz keverékkel, készíts a kettő elegyéből egy homogén masszát.
5. A masszát öntsd a tortaformába, majd tedd a sütőbe. Kb 40 perc alatt készül el, de végezz a biztonság kedvéért tűpróbát is.
6. Mialatt a torta sül, készítsd el a krémet: az alapanyagokat keverd össze, a habverő fokozatát lassan emeld, és készíts habos, könnyű krémet. Ha megfelelően kevered, akkor térfogata látványosan meg fog nőni a habbá vert tejszíntől, krémsajttól és vajtól.
7. Tedd a mázat a hűtőbe, és várd meg, míg a torta is kihűl. Középen vágd ketté a süteményt, hogy ne csak a tetejére jusson, hanem töltelék is legyen a finom krémből. Forrás:ripost.hu
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!