Gluténmentes valódi lángos
Valódi lángos élmény paleos alapanyagokkal. Sem ízében, sem állagában nincs különbség a hagyományos lángoshoz képest. Ha csak az nem, hogy ez itt könnyen, gyorsan, kelesztés nélkül készül és nem ázik az olajban.
CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM
ALACSONY ZSÍRTARTALOM
MAGAS ROSTTARTALOM
Zsírban tocsogó lángos helyett készíts diétás finomságot! Kedvenc feltéteddel a piaci lángosok élményét kapod vissza.
Hozzávalók:
- 200 g Éléskamra Lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 3 M tojás (165 g)
- 150 ml víz
- 7 g só
Elkészítési javaslat:
3 M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml hideg vízzel, add hozzá a 200 g lángos lisztet és 7 g sót
Ezután alaposan keverd el!
Pihentesd a tésztát 30 percet hűvös helyen, ezt követően pici paleos liszttel gyúrd át, majd oszd 10 egyenlő kis gombócra.
Zsírozott kézzel lapítsd ki kicsit, így húzd lángos formára mindet (kb. 12 cm-esre).
Vagy készítheted olajozott lapon, kézzel vagy sodrófával elnyújtva is. Széleit igazítsd kicsit vastagabbra.
A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra.
Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.
TOJÁSMENTES ALAPRECEPT:
Tojásmentes lángos (paleo)
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Lángos és zsebes pita lisztkeverék
260 ml hideg víz
kókuszolaj a sütéshez
ízlés szerint feltétk
A lisztkeveréket a hideg vízzel keverd össze, majd 30 percet hűvös helyen pihentesd. Tetszés szerinti gluténmentes liszttel gyúrd át, oszd 10 egyenlő részre.
Zsírozott kézzel lapítsd ki kicsit, így húzd lángos formára mindet (kb. 12 cm-esre).
Vagy készítheted olajozott lapon, kézzel vagy sodrófával elnyújtva is. Széleit igazítsd kicsit vastagabbra.
A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.
Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható és fogyasztás előtt elegendő csak újramelegíteni.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!