Vitalissimo Egészséges Receptek
Kata gesztenyés tortája Testszerviz módra
Babszi újragondolta a gesztenyés kókuszos tortát és Testszerviz módra átdolgozta. Remekmű lett ebből is! Olyan ízvilág, mint a hagyományos, csak éppenséggel az egészséges változatot eheted. Készítsd ezt és elbűvölsz mindenkit vele!
Hozzávalók a tésztához:
- 2 db 25 dkg-os cukrozatlan gesztenye massza (Gelato Italiano, Maroni)
- 5 evőkanál kakaópor +3 evőkanál édesítő
- 6 db. tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 bio citrom reszelt héja
- 3 evőkanál édesítő (stevia-eritrit keveréke)
- 1,5 cm –es vanília kikapart magja
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
- A kakaóport olvaszd fel 3 evő kanál édesítővel és pici vízzel.
- A tojások sárgáját keverd, ki az édesítővel, a vajat pedig simára keverd össze a gesztenye masszával.
- A kikevert tojás sárgáját és a gesztenye masszát dolgozd össze és mehet bele a langyosra hűlt csoki és a
- citrom reszelt héja a vanília és a szódabikarbóna.
- A tojásfehérjét verd fel kemény habbá és lazán keverd a gesztenyés masszához.
- Ha van, két egyforma tortaformád béleld ki sütőpapírral, amit kicsit nedvesítsél be, majd a masszát
- elfelezve öntsd óvatosan a formába. Kicsit ütögessed az asztalhoz, hogy szép egyenletesen terüljön el.
- 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sül légkeveréses sütőben.
- Amikor kihűl, akkor szépen levehető az aljáról a sütőpapír.
- Sütheted (nagy) tepsi formában is, akkor, ha készen van, vágd ketté.
Két fajta krém is illik hozzá:
1.Gesztenye krém:
- 1 tojás sárgája pici tejjel vagy tejszínnel és édesítővel sűrűre főzve (gőz felett)
- 25 dkg cukrozatlan gesztenye massza
- 12 dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- pici rum
- A vajat keverd el a gesztenye masszával, majd mehet hozzá a mascarpone és a tojáskrém.
- Édesítsd ízlés szerint.
- Tedd kb. 15 percet a hűtőbe, ha kihűlt kend a két lap közé.
2. Vaníliás kókuszkrém:
- 1 tojás sárgája kevés kókusztejjel és édesítővel sűrűre főzve (gőz felett)
- 25dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- vanília kikapart magja
- 10 dkg kókuszreszelék
- édesítő ízlés szerint
- A mascarponét a vajjal, a vaníliával és a kókuszreszelékkel keverd simára, majd add hozzá tojáskrémet. Ha
- kell, akkor még hűtsed le, hogy kenhető legyen.
- Csoki máz:
- 3 púpos evőkanál kakaót olvasszál fel kicsi vízzel és édesítővel ízlés szerint.
- Ha felolvadt és kicsit kihűlt, keverj hozzá egy diónyi vajat, keverd simára és ezzel vond be a torta tetejét.
Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns
JÓ ÉTVÁGYAT!
Testszerviz Életmód Termékek a kép alatt!
Hatékony, folyékony, finom!