Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Minden mentes gesztenyekocka

Babszi konyhája
Desszertek
Gluténmentes
Cukormentes
Karácsony
Szűrés törlése
Babszi
2022.01.16 10:04
Minden mentes gesztenyekocka

Imádom a gesztenyét és régebben kedvenc sütim volt a gesztenye kocka.
Mivel életmódot váltottam nem akartam lemondani erről a finomságról, és persze Te se mondjál le róla kedves életmódváltó. Neked is segítek, hogy olyan finomságot készíts magadnak és a családodnak, amit büntetlenül ehetsz.

Hozzávalók a tésztához:

Gesztenye krém

  • 50 dkg cukormentes gesztenyemassza (Maróni)
  • 3 M-es bio tojás sárgája
  • 1 evőkanál 4x erősségű édesítő
  • Fél dl kókusztejszín
  • vanília kikapart magja
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • Kezeletlen narancs reszelt héja

Tetejére 3 dl kókusztejszín és kakaópor.

A kókusztejszínt tedd be a mélyhűtőbe míg sütöd a sütit és elkészíted a krémet.

A tészta elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt légkeveréses funkcióban 180 C fokra!

Mérd ki a száraz hozzávalókat!

A mandulalisztbe keverd bele a szódabikarbónát és a kakaóport és a csipet sót!

A tojásokat válaszd ketté!

A sárgáját az édesítővel és a vaníliával robotgéppel keverd simára, majd keverd hozzá az olvasztott langyosra hűlt kókuszzsírt.

Ezután adagold hozzá a mandulalisztet és a kókusztejszínt.

A robotgéppel keverd sima masszává.

Ha ezzel meg vagy, akkor a tojásfehérjét pár csepp citromlével verd kemény habbá.

Fokozatosan keverd a masszához a kemény habot,- vigyázz ne törjed össze,- most már kézzel dogozzál.

Én most ezt egy 18X20 cm-es tepsibe tettem, amit előzőleg kibéleltem szilikonos sütőpapírral.

A tésztát egyenletesen oszlasd el a tepsibe, kicsit ütögesd az asztalhoz, hogy egyenletesen el tudjon terülni.

Mehet a sütőbe kb. 20 perc alatt készre sül (tűpróba)

Közben elkészítjük a gesztenye krémet.

A masszát, amit már előzőleg felolvasztottál tedd a robotgép táljába.

Keverd simára az olvasztott kókuszzsírral, a rumaromával és a narancs héjával.

A tojások sárgáját fél dl kókusztejszínnel és az édesítővel keverd simára, majd lassú tűzön vagy gőz felett főzd sűrűre.

Ha kész keverd langyosra és keverd hozzá a gesztenyemasszához.

Közben ne felejtkezz meg a tésztáról, mert ennyi idő alatt már készre sült, vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt borítsad ki egy lapra és mehet a tetejére a gesztenyekrém.

Míg elkészítjük a habot addig tegyük hűtőbe a sütinket.

Kókuszhab elkészítése

Vegyük ki a mélyhűtőből a kókusztejszínt, ami félig legyen fagyott állapotban.

Magas fokozaton verjük fel 1 teáskanál édesítővel kemény habbá,- kicsit tovább kell verni, mint a tojásfehérjét, legyünk türelmesek!

Ha kész és elég kemény az állaga, legalább 10 percre tegyük hűtőbe.

Mikor minden kihűlt, akkor egyenletesen kenjük a tetejére a habot, majd szórjuk meg kakaóporral.

Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns

Jó étvágyat!