Garnélás rablónyárs
Garnélás rablónyárs - Mányik Marianna receptje
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 cs. (500 gr.) fagyasztott garnéla
- 1 dl száraz fehér bor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db közeped édesburgonya
- 2 db csicsóka
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 fej lila hagyma
- 2 db lime
- kevés olívaolaj
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint
- 8 db fa nyárspálcika
Elkészítése:
A fagyasztott garnélát a fokhagymával ízesített fehérborban hagyjuk kiolvadni.
Ha frisset használunk, akkor a fokhagymás borban pácoljuk 1-2 órát.
Közben megtisztítjuk és felkarikázzuk az édesburgonyát és a csicsókát, felszeleteljük a lime-ot, cikkekre vágjuk és szétszedjük a lila hagymát és nagyobb kockára daraboljuk a kaliforniai paprikát.
A nyárspálcikákra felváltva a garnélával vegyesen felfűzzük a zöldségeket.
Hőálló sütőedénybe sorakoztatjuk a nyársakat.
Sózzuk, borsozzuk és a rák páclevéből kb. 100 ml-t ráöntünk a zúzott fokhagyma darabkákkal együtt.
A tetejét meglocsoljuk kb. 2 evőkanálnyi olívaolajjal és hőlégkeveréssel 180 fokon addig sütjük, amíg a zöldségek megpirulnak.
Olívabogyóval színesített jégsaláta ágyon tálaljuk, amit a nyársról lehúzott sült zöldcitrom levével meglocsolunk.
Forrás: Mányik Marianna