Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Garnélás rablónyárs

Mányik Marianna
2022.03.22 11:30
Garnélás rablónyárs

A tenger gyümölcsei függetlenül attól, hogy szeretjük vagy sem, az egyik legjobb tápanyagforrás a szervezetnek. A garnéla is ebbe a csapatba tartozik. Ha így készíted, még az is imádni fogja, aki nem szereti a halat, rákot.

Garnélás rablónyárs - Mányik Marianna receptje

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 cs. (500 gr.) fagyasztott garnéla
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db közeped édesburgonya
  • 2 db csicsóka
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 db lime
  • kevés olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 8 db fa nyárspálcika

Elkészítése:

A fagyasztott garnélát a fokhagymával ízesített fehérborban hagyjuk kiolvadni.

Ha frisset használunk, akkor a fokhagymás borban pácoljuk 1-2 órát.

Közben megtisztítjuk és felkarikázzuk az édesburgonyát és a csicsókát, felszeleteljük a lime-ot, cikkekre vágjuk és szétszedjük a lila hagymát és nagyobb kockára daraboljuk a kaliforniai paprikát.

A nyárspálcikákra felváltva a garnélával vegyesen felfűzzük a zöldségeket.

Hőálló sütőedénybe sorakoztatjuk a nyársakat.

Sózzuk, borsozzuk és a rák páclevéből kb. 100 ml-t ráöntünk a zúzott fokhagyma darabkákkal együtt.

A tetejét meglocsoljuk kb. 2 evőkanálnyi olívaolajjal és hőlégkeveréssel 180 fokon addig sütjük, amíg a zöldségek megpirulnak.

Olívabogyóval színesített jégsaláta ágyon tálaljuk, amit a nyársról lehúzott sült zöldcitrom levével meglocsolunk.

Forrás: Mányik Marianna

 

 

Testszerviz Életmód Termékek a kép alatt!


 

Ősz haj? Pápá!

Hatékony, folyékony, finom! A vitaminok Ferrarijai!

150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a szakácskönyvben!