Vitalissimo Egészséges Receptek
Fehércsokis-mascarpones málnás sajttorta
Hozzávalók:
- 200 g gluténmentes gullón cookies (keksz)
- 80 g vaj
- 500 g mascarpone
- 300 ml laktózmentes habtejszín
- 2 tábla fehércsokoládé - cukormentes
- 500 g fagyasztott málna
- Őrölt vanília ízlés szerint
- ízlés szerint egy kevés édesítő (én kb. 2 lapos evőkanállal tettem bele eritritet, ez szabadon cserélhető steviára)
Elkészítés:
- Aprítóval felaprítjuk a kekszeket, majd a 80 g vajat felolvasztjuk és hozzáöntjük, összekeverjük és a vajjal kikent tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.
- Felolvasztjuk a 2 tábla fehércsokit, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
- Egy nagy tálba a mascarponét a tejszínnel habverő segítségével felverjük, beletesszük a vaníliát, majd hozzáöntjük az olvasztott fehércsokit, de nem az összeset, egy kicsit hagyunk a díszítésre is. Mindent szépen összekeverünk.
- A fagyasztott málnát egy kis édesítővel (ízlés szerint) összeturmixoljuk.
- A kekszalapra mehet egy jó réteg Fehércsokis mascarponés krém, majd egy málnakrém réteg, majd megint a mascarponés réteg, és legfölülre a maradék málnaréteg.
- Ízlés szerint a tetején ráfolyatjuk a maradék fehércsokit, mivel a málnakrém ió hideg, így hamar rádermed a csoki.
Köszönjük a receptet és a képet Burget Adélnak
Jó étvágyat a finomsághoz!