Vitalissimo Egészséges Receptek
Édesburgonyás pirosbogyós süti Babszi konyhájából
Hozzávalók:
- 30 dkg édesburgonya megfőzve
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4-5 evőkanál jó minőségű cukrozatlan kakaópor
- 2 db tojás
- Édesítő ízlés szerint (stevia-eritrit)
- pár csepp vanília kivonat
- fél csomag foszfátmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 2,5 dl koffeinmentes kávé
- 10 dkg kókuszzsír olvasztva
- 15 dkg bogyós (vegyes erdei gyümölcsök) kiolvasztva, lecsöpögtetve/vagy frissen
- 5-10 dkg vágott dió a tetejére
Elkészítés:
- Az édesburgonyákat (kb két közepes darab) meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és puhára főzzük, leöntjük a főzőlevet.
Én ekkor mértem meg, hogy a 30 dkg meglegyen.
A kávét elkészítjük
- A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük.
- Az édesburgonyát a tojást, az olvasztott kókuszolajat és a kávét összeturmixoljuk, majd a száraz és nedves hozzávalókat összekeverjük.
- A masszába keverjük a kiolvasztott lecsöpögtetett bogyós gyümölcsöket
- Tetejét megszórjuk vágott dióval
- Egy kisebb tepsiben 190 C fokon kb. 45-50 percig sütjük.
(A tű/fogpiszkáló próba itt nem segít, mivel krémes állagú süti, ezért nem fog kiszáradni!)
Ha már kihűlt akkor vágjuk fel!
Jó étvágyat ehhez az igazán nagyon ízletes sütihez
Nagyon köszönjük a receptet és a fotót Babos Kata Testszerviz konzultánsnak!
BABSZI további receptjeihez kattints ide!