Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Currys pikáns tengergyümölcse leves

Egészséges táplálkozás
Levesek
Testszerviz receptek
Szűrés törlése
Mányik Marianna
2022.12.20 11:26
Currys pikáns tengergyümölcse leves

Kedves Peti! Ebben a hidegben nagyon jól esnek a forró, fűszeres, pikáns levesek, amik belülről minden porcikánkat átmelegítenek. Egy ilyen fantasztikusan finom ételt ízleltem tegnap és a készítését árgus szemmel figyelve és besegítve - az alkotó jóváhagyásával - írom most a receptjét.

A karácsonyi ünnepekhez lassan közeledvén ajánlom menteni, hiszen halas, különleges, könnyed ünnepi előétel, amivel úgy igazán nagyot lehet villantani, maradandó ízélményeket varázsolni és utána dicséretek hadát bezsebelni. Nem mellesleg a magyar halászléhez képest fényévekkel gyorsabban és egyszerűbben elkészül. 

Thai vöröscurrys tenger gyümölcsei leves

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 liter zöldségalaplé
  • 600 gr (2 cs.) tenger gyümölcsei /koktélrák, kagylóhús, tintahal karika, babypolip vegyesen/
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vöröscurry paszta
  • 0,5 dl halszósz
  • 1 db 3 cm-es ujjnyi vastag gyömbér
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db lime
  • 4 db gomba
  • 1 szál citromfű
  • 400 ml kókusztej
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1/2 kígyóuborka
  • 100 gr koktélparadicsom
  • chili, só és korianderzöld ízlés szerint

Elkészítése: 

A tenger gyümölcseit átöblítjük, szűrőn lecsöpögtetjük.

A gyömbért vékony karikára, a vöröshagymát és az uborkát félkarikára, a gombát szeletekre, a kaliforniai paprikát csíkokra, a zöldcitromot négy cikkbe, a koktélparadicsomot félbe vágjuk.

Olívaolajon magas hőfokon egy wokban a tenger gyümölcseit a gyömbérrel átpirítjuk.

Minden hozzávalót hozzáadunk a korianderen kívül és 3-5 percig főzzük, hogy a tenger gyümölcsei puhák, a zöldségek roppanósak maradjanak.

Ízlés szerint csípősítjük. A halszósz önmagában elég sós, ezért a sóval óvatosan bánjunk!

Forrón, a tetejét friss vagy szárított korianderzölddel megszórva, zöldcitrom szelettel díszítve tálaljuk.

Szeretettel küldöm:

Marianna

Marianna további receptjeit itt találod!