Cukkini borzaska caprese salátával
A mátrai bozaska igen laktató és népszerű étel. Most a könnyedebb változatát hoztuk el nektek Manyik Marianna konyhájából.
Borzaska hozzávalók
- 4 db csirkemell filé
- 0.5 közepes db cukkini
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 2 ek zabpehely
- 1 ek útifű maghéj
- 1 dl görög joghurt
- 10 dkg sajt (reszelt)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Saláta hozzávalók
- 1 db tv paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 125 g mozzarella
- 1 db paradicsom
- petrezselyem ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek fehérborecet
- 3 csepp balzsamecet
Borzaska elkészítés
A csirkemell filét klopfoljuk és besózzuk. A cukkinit héjastól lereszeljük. Ízesítjük 4 gerezd zúzott fokhagymával, fél kávéskanál sóval, borssal, hozzáadjuk a tojásokat, majd a zabpelyhet és az útifű maghéjat.
A sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibéleljük, olajsprayvel vékonyan bespricceljük. A hússzeleteket megforgatjuk a bundában és a tepsibe helyezzük.
A maradék masszát a tetejére rákanalazzuk és a tetejét is bespricceljük olajjal. Légkeveréssel 180 fokon pirulásig sütjük. Zúzott fokhagymával ízesített görög joghurttal és reszelt sajttal tálaljuk.
Saláta elkészítés
A salátához a paprikát kettévágjuk és a magházát kiszedjük. Az alján egy szeletet levágunk, hogy ne billegjen.
A hagymát és a paradicsomot félbe karikázzuk és felváltva a cikkekre vágott füstölt mozzarella sajttal a paprikacsónakokba rétegezzük. A tetejét meglocsoljuk fehérborecettel és balzsamecettel, tekerünk rá frissen őrölt (színes) borsot és megszórjuk petrezselyemzölddel.
A receptet és a képet köszönjük Verbényiné Mányik Mariannának!
|