Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Cukkini borzaska caprese salátával

Főételek
Gluténmentes
Cukkini
Szűrés törlése
Mányik Mariann
2022.01.13 09:00
Cukkini borzaska caprese salátával

A mátrai bozaska igen laktató és népszerű étel. Most a könnyedebb változatát hoztuk el nektek Manyik Marianna konyhájából. 

Borzaska hozzávalók

  • 4 db csirkemell filé
  • 0.5 közepes db cukkini
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 ek zabpehely
  • 1 ek útifű maghéj
  • 1 dl görög joghurt
  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Saláta hozzávalók 

  •     1 db tv paprika
  •     1 közepes fej vöröshagyma
  •     125 g mozzarella
  •     1 db paradicsom
  •     petrezselyem ízlés szerint
  •     bors ízlés szerint
  •     1 ek fehérborecet
  •     3 csepp balzsamecet

Borzaska elkészítés

A csirkemell filét klopfoljuk és besózzuk. A cukkinit héjastól lereszeljük. Ízesítjük 4 gerezd zúzott fokhagymával, fél kávéskanál sóval, borssal, hozzáadjuk a tojásokat, majd a zabpelyhet és az útifű maghéjat.

A sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibéleljük, olajsprayvel vékonyan bespricceljük. A hússzeleteket megforgatjuk a bundában és a tepsibe helyezzük.

A maradék masszát a tetejére rákanalazzuk és a tetejét is bespricceljük olajjal. Légkeveréssel 180 fokon pirulásig sütjük. Zúzott fokhagymával ízesített görög joghurttal és reszelt sajttal tálaljuk.

 

Saláta elkészítés

A salátához a paprikát kettévágjuk és a magházát kiszedjük. Az alján egy szeletet levágunk, hogy ne billegjen.

A hagymát és a paradicsomot félbe karikázzuk és felváltva a cikkekre vágott füstölt mozzarella sajttal a paprikacsónakokba rétegezzük. A tetejét meglocsoljuk fehérborecettel és balzsamecettel, tekerünk rá frissen őrölt (színes) borsot és megszórjuk petrezselyemzölddel.

A receptet és a képet köszönjük Verbényiné Mányik Mariannának!