Csokoládés, kókuszlisztes kalács
Mondhatjuk, hogy egy újabb karácsonyi süti recept. Ugyanakkor egész évben nagy sikere lesz a család és gyermekek körében. Gluténmentes, cukormentes, az életmódváltás egyik legjobb édessége. Bátran eheted, ez nem csak finom, hanem a test jól fel tudja dolgozni! Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 50 g mandulaliszt
- 50 g kókuszliszt
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 6 nagy tojás
- 130 g xilit
- 8 dkg kókuszzsír vagy esetleg vaj
- csipet só
- 2 evőkanál kókusztej
- fél citrom leve
- 1 kiskanál vaníliaaroma,vagy rúd vanília kikapart magja
- kb. két maroknyi cukormentes étcsoki darabok
Tetejére:
- 50-100 g cukormentes min 70%-os étcsoki
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A liszteket és a szódabikarbónát összekeverjük.
A puha zsírt vagy vajat a xilittel, sóval jól kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat és nagyjából habosra keverjük.
Mehet hozzá a kókusztej, a vaníliaaroma és a citrom leve és szakaszonként a lisztes keverék. Végül a csokoládédarabokat is beleforgatjuk.
A tojásfehérjéket külön habbá verjük majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Sütőpapírral kibélelünk egy gyümölcskenyér vagy őzgerinc formát, belekanalazzuk a tésztát és 180 fokon kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: www.barbikonyhaja.blogspot.hu
Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozás!
A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken.
Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban!
Egészséges élelmiszerekért, sütési alapanygokért,
gluténmentes lisztekért, édesítőszerekért,
édességekért kattints a képre!