Csokoládés finomság, liszt nélkül
Ha nem szereted a lisztes tésztákat, de a csokoládéval nem tudsz betelni, ez a recept tetszeni fog! Megéri kipróbálni!
Hozzávalók:
- 30 dkg mogyoró
- 8 tojásfehérje
- 8 dkg vaníliával ízesített 4-szeres erősségű poreritrit
A krémhez:
- 8 tojássárgája
- 2 evőkanál vaníliás poreritrit
- 2 tábla csokoládé (keserű cukormentes táblás)
- 12 dkg vaj
Elkészítése:
30 dkg mogyorót megpirítunk, utána ruhával letörülgetjük és megdaráljuk.
Nyolc tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük az őrölt mogyorót és 8 dkg vaníliával ízesített poreritritet. Ezt a masszát két részben megsütjük és a következő krémmel töltjük meg.
Krém:
8 tojássárgáját 2 evőkanál vaníliás poreritrittel gőz fölött sűrűre főzünk, folytonos keverés mellett. Ha kihűlt, 2 rúd olvasztott csokoládét és 12 dkg vajat keverünk hozzá. Hűtőszekrényben a krémet alaposan lehűtjük, majd megtöltjük és bevonjuk vele a tortát. A tetejét mandulával is díszíthetjük.
Remekül megy hozzá minden pirosbogyós gyümölcs is!
Forrás - ketkes.com
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!
|