Ünnepi csodabejgli
Hozzávalók
Tészta
- Éléskamra ünnepi beigli liszt (szénhidrát csökkentett) (1 csomag)
- 30 ml citromlé
- 40 ml víz
- 60 gr eritrit
- 50 gr kókuszzsír (lágy)
- 4 db M-es tojás
Töltelék
- 25 dkg darált mák
- 60 gr eritrit
- Citrom héj, vanília ízlés szerint
- Választható – 10-15 dkg szilvalekvár (keményebb fajta, hozzáadott cukor nélkül)
- 1-1.5 dl víz (20 dkg mákhoz)
Választható - a mák dúsítható szilvalekvárral!
Természetesen lehet diós, mandulás ízben is készíteni, ebben az esetben a mák helyett az adott alapanyagot válasszuk!
A tészta összetevőit (liszt nélkül először) összekeverjük. Ezután elkeverjük a liszttel, összegyúrjuk és két részre osztjuk, majd 20 percig pihentetjük.
A töltelék összetevőit a szilvalekvár nélkül felfőzzük. (A szilvalekvárt csak ezután adjuk hozzá. A szilvalekvár nem kötelező, és ha cukormentesen szeretnéd, akkor ki is hagyhatod.!
A pihentetett tésztát szilikonlapon kinyújtjuk külön-külön (5 mm vastagra) és rátesszük a tölteléket.
Felcsavarjuk a megtöltött tésztát és a két végét összecsippentjük, hogy ne folyjék ki a töltelék sütés közben. Sütőpapíron helyezd a tepsibe. Kend meg tojássárgájával és ha az megszáradt, akkor fehérjével. 180 fokos előmelegített sütőben (nem légkeveréssel) süssed 25-30 percig.
Egy fogpiszkálóval szúrd meg és ha a tészta nem ragad rá, akkor kész!
További sós és édes tésztákhoz, lángoshoz, palacsintához, kenyerekhez, péksütikhez való egészséges liszteket itt találsz!
IRÁNY A LISZTES KAMRA!