Csicsókatallér
A csicsókáról - Az édesburgonyához hasonlóan nagyon jó a glikémiás indexe, a benne található inulin (vízben oldódó nagyméretű rost) gyakorlatilag emésztetlenül halad át a szervezetünkön, megfelelő energialökettel ellátva, és mindezt teszi úgy, hogy a vércukorszintünket sem emeli meg közben. Kár lenne, ha nem kerülne az asztalainkra ez a szuper zöldség.
Minden, amire a testnek szüksége van!
Répás csicsókatallér
Hozzávalók:
- 500 gr csicsóka
- 1 db sárgarépa
- 1 db tojás
- 2 ek búzakorpa
- 0.5 ek útifű maghéj
- 1 csokor petrezselyem (kis)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- bors ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A csicsókát és a sárgarépát meghámozzuk és késes aprítóban összedaráljuk. Rányomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a tojással, a felaprított petrezselyemzölddel, a búzakorpával és az útifű maghéjjal.
A sütőpapírral bélelt sütőlemezt olajsprayvel vékonyan bespricceljük és a zöldségpépből púpos evőkanállal halmokat, majd lapos kerek tallérokat alakítunk. A tetejét is bespricceljük napraforgó olajjal és 180 fokos sütőben hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük.
15 perc után egyszer megfordítjuk őket sütés közben. Vegyes zöldsalátával önmagában vagy sültek köreteként tálalhatjuk.
A receptet köszönjük Mányik Mariannának!