Lágyanomló császárzsömle Peti módra
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 2 db M-es tojás (kb. 110 g)
- 150 ml víz
- 3 ek olvadt zsiradék (kókuszolaj)
- 10 ml friss citromlé
- Szórásra való gluténmentes liszt (kb 1 evőkanál)
Elkészítési javaslat:
2 db M-es tojáshoz (kb. 110 g) keverj 150 ml vizet és 3 ek. olvadt zsiradékot/olajat (kókuszolaj teljesen megfelelő).
A zsemleliszttel keverd egyenletesre.
20 perc pihentetés után gyúrd át és szilikonos nyújtólapon, enyhén lisztezett felületen tenyereddel görgetve készíts 6 db zsemlét belőle (kb. 5-6 cm nagyságúakat).
Keresztezve vágd be, majd sütőpapíron távolabb téve egymástól, süsd 200 fokon kb. 30-35 percig.
Ne légkeveréssel, hanem alsó-felső sütéssel!
Magokkal hintheted a tetejét.
A tetejét császsárzsömle pecsétnyomóval is formálhatod!
Meghintheted egy kis szórásra való liszttel is.
Hűtőben napokig eltartható. Kihűlve fogyasztandó.
Jó étvágyat!
A képet Burget Peti készítette és a képen látható zsömléket is ő sütötte!
A folyamat