Cordon bleau egészségesen
Hozzávalók:
- 3-4 csirkemel filél
- 1 db M-es, vagy L-es tojás
- só, bors ízlés szerint
- 10 dkg szeletelt keménysajt (minél keményebb annál jobb)
- 15 dkg szeletelt sonka (glutén, laktóz és ízfokozó mentes változat)
- 1,5 dl főzőtejszín és ugyanannyi csirkeleves lé
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy kerek, vagy szögletes tálat vajazz ki és tedd bele a felkockázott csirkemellet.
Sózd és borsozd meg, ízlés szerint.
A következő lépésként a sonkát tépd apró darabokra és szórd egyenletesen a húsra. De fel is kockázhatod egy deszkán, a lényeg, hogy apró darabokban kerüljön a tálba.
Majd az egészet takard be sajtszeletekkel, úgy, hogy lehetőleg teljesen lefedje.
(Akár reszelt sajt formájában is felhasználhatod, úgy egyenletesebben lehet teríteni.)
Az utolsó lépés a besamell mártás elkészítése.
Keverd össze egy tálban a tojást, a tejszínt vagy a csirkeleves levét. Ha kell sózd, borsozd.
Az egészet öntsd a kész sonkás, sajtos húsra.Mehet a sütőbe 35 percre.
Figyelj, nehogy megégjen a teteje, ha kell takard le alufóliával és az utolsó 5 percben vedd le róla, hogy megpiruljon a teteje.
Ötlet:
A tetejére szórhatsz reszelt parmezánt aprított friss petrezselyemmel.
Ha mégis panírozni szeretnéd, akkor használd az Éléskamra gluténmentes panírmorzsáját!