Citromos-mentás sorbet
A sorbet vagy sörbet a perzsa sherbet szóból származik. A friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített jeges édességet a krónika szerint a törökök hozták magukkal Magyarországra. Ma a sorbet elnevezés a legismertebb.
A sorbet-t nem tejjel és tojássárgájával, hanem vízzel készítik A kalóriatartalma alacsony, zsír nincs benne. Természetesen laktózmentes. A sorbet-ban lévő kívánatos gyümölcsarány minimum 25 százalék - citrusfélék esetén 15 százalék.
5 dl vízben olvasszunk fel 200 gramm nyírfacukrot (xylit) és 4 szál mentát, majd 10 percig hagyjuk enyhén forrni.
Amikor kihűlt, 6 db. citrom (lehet lime-mal is keverni) levét és reszelt héját keverjük el benne és fagyasszuk le.
Óránként vegyük elő és keverjük jó át. Ezt kb. négyszer ismételjük meg a megfelelő állag eléréséért.
EGÉSZSÉGEDRE!
A receptet köszönjük Töreki Tamásnak!
IMÁDNIVALÓ DESSZERTEK VÁRNAK RÁD ITT!
BÁMULATOS RECEPTEKRE VÁGYSZ?
LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!