Citromos csirkemell sült zöldségekkel
Hozzávalók:
/A csésze kb 2.5 dl űrmértéket jelent!)
4 csont és bőr nélküli csirkemell
1/4 csésze olívaolaj
1/4 csésze frissen facsart citromlé
2 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/2 teáskanál tengeri só
1/4 teáskanál fekete bors
Hozzávalók a sült zöldségekhez:
2 csésze felkockázott zöldség (pl. sárgarépa, fehérrépa, cukkini, paprika, padlizsán, hagyma)
1 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál szárított bazsalikom
1/2 teáskanál fokhagymapor
Tengeri só és fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral.
Egy nagy tálban keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a sót és a borsot.
Rakja a csirkemellet a tálba, és forgassa össze, hogy bevonja a páccal. Minél tovább a pácban van a hús, annál jobban átjárja a pikáns fűszeres pác.
Helyezze át a csirkemelleket az előkészített sütőlapra, és süsse 20-25 percig, vagy amíg a csirke átsül. Egy hústűvel érdemes megszúrni, hogy belül is jól átsült-e.
Amíg a csirke sül, készítse el a sült zöldségeket.
Egy másik tálban dobja össze a kockára vágott zöldségeket az olívaolajjal, az oregánóval, a bazsalikommal, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal.
Terítsük a zöldségeket egy rétegben egy másik sütőlapra, és süssük a sütőben 20-25 percig, vagy amíg megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.
Sütés közben forgassuk meg őket, hogy mind a két oldala egyenletesen piruljon meg.
Ha roppanósan szereted, akkor érdemes figyelni és ellenőrizni a zöldségek állagát, hamarabb kivenni a sötőből.
Tálalja a sült citromos csirkét a sült zöldségekkel együtt.
Jó étvágyat!