Vitalissimo Egészséges Receptek
Zöldséges búbos hús
Hozzávalók:
- 1 db egész csirkemell / vagy 4 szelet karaj
- 1 db kisebb cukkini kb. 20 dkg
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 1 db közepes sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál toscana fűszerkeverék (vagy oreganó és bazsalikom)
- só
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál olívaolaj vagy más zsiradék
- 8 szelet gouda sajt
- 2 db közepes paradicsom
Zöldséges búbos hús elkészítése:
- Szeleteld fel a csirkemellet, sózd s borsozd
- Vágd juliennere, azaz csíkozd fel a cukkinit, sárgarépát és kaliforniai paprikát.
- Aprítsd fel a fokhagymát.
- Egy serpenyőben melegítsd fel a zsiradékot, és süsd elő a csirkemell vagy karaj szeleteket, majd helyezd őket egy tűzálló tálba.
- Ha szükséges, pótold a zsiradékot a serpenyőben, és tedd bele a felcsíkozott sárgarépát.
- Sózd meg, és kevergetve párold pár percig.
- Add hozzá a felcsíkozott kaliforniai paprikát, és párold őket együtt tovább még pár percig.
- Add hozzá a cukkinit és fokhagymát, sózd meg újra, és párold tovább.
- Önts alá kb. fél dl vizet, add hozzá a toscana fűszerkeveréket, keverd jól át.
- Párold tovább a zöldségeket közepes lángon, míg el nem fövi a levét. Ne főzd túl, akkor lesz finom, ha még megmarad a tartása.
- Halmozd a zöldségeket az elősütött hús szeletekre.
- Tegyél mindegyik hús tetejére egy szelet sajtot és egy karika paradicsomot.
- Tedd a zöldséges búbos húst a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 15 percig, míg a sajt rá nem olvad.
Köszönjük a receptet és a képeket Kerekesi Évának
Forrás: https://cukkinireceptek.hu/