Vitalissimo Egészséges Receptek
Batátahajó egyszerűen
Hozzávalók
6-8 db Batáta (édesburgonya
1 csomag laktózmentes mozarella golyó
5-6 db koktélparadicsom
5 dkg reszelhető kemény sajt (lehet vegán sajt is)
3-4 marék spenótlevél
Só, bors, fokhagyma ízlés szerint
Elkészítés
- A hosszában vágott batátát betettem a ler-be (légkeveréses sütő) sülni. (180-200 fok között, addig, míg puha nem lesz)
- Amíg sült megpároltam a spenótot. Sóztam, borsoztam, megszórtam fokhagymával.
- A batátát kivettem a lerből és a belsejét óvatosan kikotortam, majd összekevertem a spenóttal és megtöltöttem.
- Mozzarella golyócskákat, koktél paradicsomot tettem a tetejére s betettem újból a lerbe.
- Mikor már ráolvadt a sajt kivettem s megszórtam petrezselyemzölddel.
Köszönjük a remek receptet és a csodás képet Jakacs Gyöngyinek!