Ananászos répatorta
Répatorta hozzávalók:
- 200 g finomra darált kókuszreszelék
- 150 g apróra darált dió
- 50 g nyílgyökérliszt (vagy más magőrlemény pl. mandula)
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. mézes fűszerkeverék
- 150 g finomra reszelt sárgarépa
- 100 g apróra kockázott friss ananász
- 80 g csemege mazsola
- 1 tk. frissen facsart citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 6 nagy tojás
- 100 g nyírfacukor/vagy más édesítő (stevia-eritrit)
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az előzőleg összekevert száraz alapanyagokat, végül a répát, a mazsolát, a citrom reszelt héját, levét és az ananászt.
A masszát tortaformába öntjük, és 180°C-on kb. egy órát sütjük. Tűpróba! Ha kihűlt, szeleteljük.
Tálaláskor meglocsolhatjuk kókuszkrémmel vagy csokoládé szósszal.
Forrás: http://
Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozás! A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken. Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban! Egészséges élelmiszerekért, sütési alapanygokért, gluténmentes lisztekért, édesítőszerekért, édességekért kattints a képre! 150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a könyvben!