Szuper guba glutén és cukormentesen
Mákos guba hozzávalók 4 adaghoz:
- 100 g hajdinaliszt
- 40 g rizsliszt
- 35 g kölesliszt
- 5 g lenmagpehely
- 10 g útifűmaghéj
- 5 gramm porélesztő
- 300 ml cukormentes mandulatej
- 20 g vaj (vagy laktózmentes vaj)
- 50 g darált mák
- 60 g porrá őrölt eritrit
- vanília rúd
- szegfűszeg
/Hozzávalók a Vitalissimo Egészség Webáruházban!/
Elkészítés:
Első lépésben elkészítjük a házi készítésű gluténmentes bagetteket.
Az útifűmaghéjat összekeverjük 250 ml vízzel és 10 percig állni hagyjuk, miközben néha megkeverjük.
Ha a folyadék kocsonyás állagúvá vált, akkor hozzáadjuk a 3 féle lisztet, lenmagpelyhet, élesztőt és egynemű tésztává dagasztjuk egy robotgép segítségével kb. 10 perc alatt. Bagett formákban eloszlatjuk a tésztát és 30 perc alatt aranybarnára sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.
Felszeleteljük a bagetteket és megvárjuk míg kissé megszikkadnak.
Ha a bagettek kissé kiszáradtak, elkezdhetjük készíteni a mákos gubát.
Első lépésben a vajat, növényi tejet, vaníliarúd kikapart belsejét és az eritrit felét egy edénybe tesszük, felforraljuk.
Majd leöntjük vele a kifliket és óvatosan átforgatjuk, hogy mindenütt érje nedvesség őket, de közben ne törjenek össze.
Egy tálban összekeverjük a darált mákot, a porrá őrölt eritritet, a reszelt citromhéjat, valamint a késhegynyi őrölt szegfűszeget.
Ezután a keveréket a kiflikre szórjuk, és óvatosan átkeverjük vele.
A kész gubát egy tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk a tetejét 15-20 perc alatt.
Forrás:http://mentesrecept.blog.hu
Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 285 kcal
Fehérje: 8 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 37 g
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!