Citromkrémes diós-mákos torta
Torta hozzávalók:
- 10 dkg dió darálva
- 10 dkg mák darálva
- 5 dkg kókuszdara
- 4 tojás fehérje
- 2 tojás sárgája
- fél bio citrom héja reszelve
- eritrit-stevia keverék kb.két evőkanál
Krém hozzávalói:
- 2 tojás sárgája
- 1 dl bio citrom leve
- fél citrom reszelt héja
- 1 dl tejszín vagy tej
- 20 dkg mascarpone
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverd össze.
A tojások fehérjét az édesítővel és kis citrom (1-2 teáskanál) levével kemény habbá verjük.
A száraz hozzávalókhoz óvatosan hozzá keverjük a felvert habot és a tojások sárgáját, amit pici cukorral előzőleg kikevertünk.
17 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát és 180C fokos sütőben kb.20 percig sütjük. Tűpróbázzunk!
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük 1 evőkanál eritrit-stevia keverékkel és hozzákeverjük a citrom levét és a tejszint vagy tejet.
Lassú tűznél sűrűre főzzük, és ha kihűlt a mascarponéval simára keverjük. Tegyük picit még a hűtőbe vissza, hogy kicsit összeálljon.
A tésztát két lapra vágjuk és megkenjük a fele krémmel az egyik lapot. Ráhelyezzük a másikat és a tetejét, oldalát is áthúzzuk a krémmel.
Kókuszreszelékkel díszítjük!
Köszönjük a receptet és a képet Babos Kata - Babszi Testszerviz konzultánsnak!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!
EGÉSZSÉGES ÉLELMISZEREK, ALAPANYAGOK ITT!
|