Meggyes-mákos csoda süti
A meggy és a mák isteni párosítás, igazán különleges ízvilágot hoz. Mivel mind a két alkotóelem rendelkezésre áll, goyrosan összedobható!
Süti hozzávalók:
- 25 dkg darált mák
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál őrölt fahéj
- fél kávéskanál vanília őrlemény
- 10 dkg stevia vagy eritrit
- 5 tojás
- 30 dkg magozott meggy (mirelit is tökéletes)
Elkészítése pofonegyszerű és nagyon rövid idő alatt tálalható:
Keverd össze a mákot, szódabikarbónát, fahéjat, vanília őrleményt és az eritritet. Egy tálban verd fel a tojásfehérjéket, majd egy másikban a tojássárgáját is. A sárgáját ezt követően óvatosan add hozzá a fehérjéhez, majd pedig a száraz, mákos összetevőket is.
Öntsd az elkészült masszát egy kisebb tepsibe, szórd meg a meggyel és mehet is a sütőbe. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre is sül, erről mindenesetre egy villa segítségével győződj meg azért.
Forrás: https://peakshop.hu/
JÓ ÉTVÁGYAT!
Köszönjük a képek beküldőjének, Huszár Ildinek ezt a gyönyörű látványt! Gratulálunk!
|