Medvehagymás túróspite Babszi konyhájából
A túróspite számtalan változatban ismert. Édesen, sósan egyformán isteni. Egy kicsit megbolondítva pedig igazi különlegesség!
Medvehagymás sós túrospite gluténmentesen Melegen és hidegen is isteni! Próbáld ki!
Sok-sok hozzávaló termelői piacól szereztem be
Medvehagymás túrós pite
Hozzávalók a tésztához:
- 20 gramm élesztő
- fél dl. tej vagy kókusztejszín
- pici édesítő
- 200 gramm kölesliszt
- 40 gramm zsír
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- só
Túrós réteg hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 egész házi bio tojás
- 1 csokor medvehagyma
- 100 gramm joghurt vagy tejföl
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- só
Tetejére:
- 150 gramm joghurt vagy tejföl
- 1 tojássárgája
- só
- 10 dkg érett sajt
Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel fél dl tejben vagy kókusztejszínbe, amibe teszünk egy teáskanál édesítőt
Ha felfutott állítsuk össze a tésztát. Keverjük össze a lisztet az utifűmaghéjat és tegyük hozzá az élesztőt, a zsírt, a sót és a tojást. Kanállal dolgozzuk simára és utána hagyjuk meleg helyen, min.30 percig.
20x30 cm-es tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral majd a tésztát egyengessük el benne.
Tegyük meleg helyre, míg elkészítjük a túrós réteget.
Vágjuk apróra a medvehagymát a túrót kicsit keverjük át majd tegyük bele a joghurtot a tojássárgáját és a sót végül a medvehagymát.
Ekkor már kapcsoljuk be a sütőt 170 C fokra
Terítsük el a tésztára a túrós réteget
Készítsük el a tetejére a joghurtos réteget az alábbiak szerint
A joghurtba keverjél el egy tojássárgáját, majd sózzad meg, és keverd simára.
Ezt a krémet kenjed rá a túrós réteg tetejére.
Mehet a sütőbe 40-45 percig.
Ha kész még a tetejére tegyél rá 10 dkg érett reszelt sajtot és olvasszad csak rá
Jó étvágyat a finomsághoz!
Köszönjük a receptet Babos Kata - Babszi Testszerviz konzultánsnak