Mediterrán stílusú grillezett csirkemell
Hozzávalók
- 4 csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1/2 teáskanál tengeri só
- 1/2 csésze koktélparadicsom, félbevágva
- 1/2 csésze kimagozott olajbogyó, félbevágva
- 1/4 csésze morzsolt feta sajt
- 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselymet
1 csésze 2.5 dl (angol mértékegység)
Elkészítés
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, a mézet, a fokhagymát, az oregánót, a kakukkfüvet, a fekete borsot és a tengeri sót.
Helyezze a csirkemelleket egy sekély tálba, és öntse rá a pácot. Forgassa meg a csirkét, hogy egyenletesen bevonja. Fedjük le, és pácoljuk a hűtőszekrényben legalább 1 órán át vagy legfeljebb 4 órán át.
Melegítse elő a grillt közepesen magas hőfokra. Vegye ki a csirkét a pácból, és dobja el a maradék pácot.
Grillezze a csirkemelleket oldalanként 6-8 percig, vagy amíg átsülnek, és a közepük már nem lesz rózsaszínű. Vegye le a grillről, és hagyja pihenni 5 percig.
Egy közepes tálban dobja össze a cseresznyeparadicsomot, az olajbogyót, a feta sajtot és a petrezselymet.
Tálalja a grillezett csirkét a paradicsomos-olívás keverékkel a tetején.
Ha már úgyis grillezel, akkor érdemes pár cukkinit, édesburgonyát, paradicsomot, paprikát is rádobni a grillre!
Élvezze az egészséges és ízletes mediterrán stílusú grillezett csirkemellet!
A kép illusztráció