Vitalissimo Egészséges Receptek
Lenmagos zöldséges aszalt szelet
Hozzávalók kb. 20 szelethez:
- bármilyen zöldség: sárgarépa, paprika, lilahagyma, zeller, karalábé, cukkini, kínai kel, retek, de akár alma is lehet!
- magok: lenmag, napraforgó, kesudió, dió…
- ízesítéshez: só, bors, majoranna, bazsalikom…
Elkészítés:
A zöldségeket kis vízzel turmixolom, ízlés szerinti mennyiségben és összetételben.
A magokat aprítógépben masszává aprítom (ha szükséges kis vizet ide is öntök).
Itt bátran lehet mindig új összetevőket, variációkat kipróbálni!
A zöldséges és a magos összetevőket úgy elegyítem, hogy formázható masszát kapjak.
A masszát fóliázott őzgerincbe teszem, majd szeletelve az aszalógépben kiszárítom.
Tipp:
Ha a masszából golyócskákat formázol, és azt kilapítva aszalod, finom rágcsálnivalót (krékert) tudsz készíteni!
Nyáron a napon is lehet aszalni őket!
Forrás: csaladireceptkonyv.hu
JÓ ÉTVÁGYAT!
EGYÉB NASI RECEPTEK ITT TALÁLHATÓAK!