Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Tárkonyos laskagomba leves

Mányik Mariann
2022.02.15 13:35
Tárkonyos laskagomba leves

A gomba alapvetően nehezen emészthető. Ez alól talán kivétel a laskagomba. Sokkal lazább szerkezete miatt azok is bátran fogyaszthatják, akiknek a gomba egyébként nehéz. Ez a raguleves egy komplett étkezés is lehet.

Ezt a tartalmas levest, akár vegánok is bátran fogyaszthatják!

Hozzávalók:

  • 300 g laskagomba
  • 2 db sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 kis db karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3-4 szár angol zeller
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db édesburgonya
  • 1 db citrom
  • 0,5 l kókusztej
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • tárkony ízlés szerint

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát, a szárzellert és a petrezselymet felkarikázzuk, a vöröshagymát, a karalábét és az édesburgonyát felkockázzuk, a gombát csíkokra vágjuk. Az olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, ehhez adjuk a karalábét, a petrezselymet és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt félpuhára pároljuk.

Ha szükséges, pici vizet is adunk hozzá és a szárított tárkonyt is rámorzsoljuk illetve ha friss, felaprózva hozzáadjuk. A félig puhult zöldségekhez adjuk az édesburgonyát, a zöldborsót, a szárzellert és a laskagombát. Annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen ellepje. Meglocsoljuk a citrom levével, utána sózzuk és puhára pároljuk.

Végül felengedjük a sűrű kókusztejjel és összeforraljuk. Tálaláskor póréhagyma karikákkal díszítjük. Aki szereti, chilit is tehet hozzá. Kiváló zöldségmaradék mentő fogás.

A receptet köszönjük Mányik Mariannának!

 

További szenzációs receptekért kattints a képre!

 

Vitalissimo Webáruház termék-csoportokhoz kattints a képekre!