Krémes paradicsomleves
Hozzávalók:
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 doboz (80 dkg) zúzott paradicsom
- 2 csésze zöldségleves
- 1/2 csésze cukrozatlan mandulatej
- 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 teáskanál szárított oregánó
- Tengeri só és fekete bors, ízlés szerint
Útmutató:
Melegítsük fel a kókuszolajat egy nagy fazékban közepes lángon.
Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és főzzük, amíg megpuhul, körülbelül 5 percig.
Keverjük bele a paradicsompürét, és főzzük 1 percig.
Adja hozzá a zúzott paradicsomot, a zöldséglevest, a mandulatejet, a bazsalikomot, az oregánót, a sót és a borsot. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk főni 15 percig.
Merülőmixerrel turmixolja simára a levest. Alternatív megoldásként áttöltheti a levest egy turmixgépbe, és simára turmixolja.
Tegye vissza a levest a fazékba, és alacsony hőfokon melegítse újra.
Bármilyen levesbetéttel (kis mozarella golyók, gluténmentes chips, kockázott nyers angolzeller stb) még gazdagabbá tehetjük.
További isteni levesekhez kattints ide!
TIPP: a paradicsomot, ha leforrázod a héjja könnyen lejön. Így könnyebben emésthető és még krémesebb lesz a leves állaga.