Londoni karfiol steak
Ha valami könnyűt és különlegeset ennél, akkor ez a hús nélküli "steak" neked szól. A karfiol elkészítése korlátlan variációkban lehetséges. És nagyon egészséges! Londonból jött ez a recept, jó étvágyat!
Hozzávalók:
-1 nagyobb karfiol
-30 g piros es zöld paprika. Lehet egy fajta is de úgy színesebb
-15 g petrezselyem
-2 g citromhéja reszelve
-32 g parmezan reszelt
-2 sárgarépa
-47 g vaj
-29 g paradicsom püré
-12 g gluténmentes liszt/vagy bármi más ami sűrítéshez jó
- húslé
-2 g kakukk fű
-2 g pirospaprika
-14 g mustár
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A karfiolból vágunk 2 db 3 cm vastag szeletet. Ezt a közepéből tudjuk kivágni úgy hogy a torzsája is benne van.
Beletesszük egy grillező serpenyőbe es elkezdjük grillezni sózzuk borsozzuk. Ezalatt apróra vágjuk a maradék karfiol egy részét. Paprikát es petrezselymet is apróra vágjuk. Majd egy tálban összekeverjük összevágott karfiolt paprikát, petrezselymet citromot reszelek rá és parmezánt.
A szósz elkészítéséhez apróra vágjuk a sárgarépát es vajon elkezdjük pirítani hozzáadjuk a paradicsom pürét és felöntjük húslével. A liszt helyett én több répát rakok bele hogy sűrűbb legyen.
Aztán belerakom a kakukkfüvet, pirospaprikát, mustart. Kicsit összefőzöm es aztán botmixerrel összeturmixolom.
Amikor az egyik fele grilleződött a karfiolnak akkor megfordítom es rászórom az összevágott keveréket jó vastagon. Be a sütőbe 200 fokon 15 percre.
A tányérra öntök a szószból es ráteszem a karfiol szeletet. Díszítem friss petrezselyemmel.
Köszönöm a receptet Zsigmond István barátunknak!
További szenzációs receptekért kattints a képre!