Kapros túróval töltött gombafejek sült zöldséggel
Kedves ügyfelünk Babos Zsuzsa örvendeztetett meg ezzel a fantasztikus recepttel. Laktató, könnyű és nagyon finom. Lehet laktózmentes túróval is készíteni.
Töltött gomba hozzávalók 2 személyre:
- 5 nagy fej gomba
- 25 dkg bio túró
- 2db tojás
- 1 csokor friss kapor
- só
- frissen őrölt zöld bors
- olivaolaj
- diónyi vaj
- kurkuma
- 5 dkg parmezán sajt reszelve
- Zöldségek/ feldarabolva
- sárgarépa
- fehérrépa
- brokkoli
- újhagyma
- cukkini
- paprika
- petrezslyem
- kakukkfű
Elkészítése:
Pucold meg a gombát vedd ki a tönkjét, sózzad ,borsózzad, kurkumával szórd meg és locsolj rá kicsi olajat, majd hagyd állni míg készíted a túrós tölteléket.
A tojásokat vedd ketté külön a sárgáját és külön a fehérjét.
A tojás sárgáját egy diónyi vajjal keverd el, sózzad, borsózd, majd keverd össze jól a túróval.
Aprítsad fel a kaprot és keverd hozzá, majd a keményre felvert tojásfehérjével lazítsad fel.
Ezzel a keverékkel töltsd meg a gombákat, a tepsibe kerülve még locsolj rá pici oliva olajat.
165C-os légkeveréses sütőben 15 percig fólia alatt süsd meg, majd levéve a fóliát szórd meg reszelt parmezán sajttal és pirítsad, míg a sajt ráolvad.
A zöldségeket vágd fel ,keverd össze a petrezselyemmel és a kakukkfűvel, szórjál rá sót, borsot, kurkumát, locsold meg olajjal és süsd készre.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Köszönjük a receptet Babos Zsuzsának!
További zseniális recepteket itt találsz!