Vitalissimo Egészséges Receptek
Habos rizsfelfújt egészségesen
Habos rizsfelfújt Jakacs Gyöngyi receptje
Hozzávalók:
- 15dkg barnarizs,
- 2dl víz,3dl tej, 2 kanál
- xilit,
- reszelt citromhéj,
- 2 tojás,
- csipet só,
- 4-5 reszelt, dinsztelt savanykás alma,
- 2 kanál cukrozatlan lekvár.
Elkészítés:
- A rizst a vízzel felteszem főni.
- Mikor elfőtt hozzátöltöm a felmelegített tejet (lehet növényi!).
- Hozzáadom a sót, citromhéjat, az édesítőt, s langyosra hűtöm.
- Jöhet a tojássárga hozzá és egy jó kanál vaj.
- A tojásfehérjét kemény habbá verem, s óvatosan belekavarom a lekvárt.
- Összerakom a jénai tálba. Egy réteg rizs, arra ráegyengettem az almát, aztán újból jöhet a rizs. Végül a lekváros hab.
- Be a sütőbe 30 percre 180 fokon.
Langyosan fel lehet vágni.
Köszönjük a receptet és a képet Jakucs Gyöngyinek!