Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Egészség magazin: minden ami az egészséges életmód kialakításához és fenntartáshoz szükséges

Gyakran sózol te is? Só megoldások sókedvelőknek!

Gyógynövények
Myrobalan
cukorbetegség
Szűrés törlése
Szabados Pál
Szabados Pál
2023.11.07 14:14
Gyakran sózol te is? Só megoldások sókedvelőknek!

Só nélkül nincs jóízű étel, ez a sütés-főzés alapszabálya. De mit tegyünk akkor, ha korlátozni kell a sófogyasztásunkat? Egyáltalán szükséges lehet ezt megtennünk?

Kattints ide, és tudd meg milyen kapcsolatot találtak a kutatók a túlzott sófogyasztás és a cukorbetegség megnövekedett kockázata között?


Még mindig túl sok a só?


Újra és újra előkerül a túlzott sófogyasztás témája a különféle internetes portálokon. Legutóbb a Díványon jelent meg egy cikk ezzel kapcsolatban.

Tény, hogy az orvosok által ajánlott napi sóbevitel mennyisége 2300 milligramm, ami nagyjából egy kávéskanálnyi. Ez napi 1500 milligrammra csökkenhet, ha valaki elmúlt 50 éves, magas a vérnyomása, illetve cukorbeteg.

Ha túl sokat sózunk, akkor ez megterheli a veséket, és folyadék-visszatartást is okozhat. Hosszú távon emiatt megnövekszik a vizeletben a kalcium mennyisége. Ha a kalcium kikristályosodik, akkor ez vesekövek kialakulásához vezethet.

Puffadás, ödéma


Egy magas sótartalmú vagy jól megsózott ételekből álló étkezés után nem ritka a puffadás se, hiszen „felvizesedünk”, mivel ilyenkor vizet tart vissza a szervezetünk. Megjegyzendő, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátokban (azaz keményítőben és cukorban) bővelkedő ételek, sütemények is vízvisszatartást okoznak.

Ez, ha egészségesek vagyunk általában nem ad okot különösebb aggodalomra, mivel általában a puffadás néhány óra múlva magától elmúlik. Ha mégsem, és ödémásodást is látunk az arcon, karokon, lábakon vagy a bokákon, illetve minden étkezés után ezt tapasztaljuk, akkor ez azt jelzi, hogy a vesénk, illetve folyadékháztartásunk nem működik jól, és csökkenteni kell a sóbevitelünket.

Sófogyasztás és 2-es típusú cukorbetegség


A fentieken kívül figyelemre méltó, hogy a Mayo Clinic Proceedings folyóiratban publikált tanulmány összefüggésbe hozta a gyakori sófogyasztást a cukorbetegség kettes típusával. A cikkből kiderül, hogy az ételekhez gyakran adott só megnöveli e Magyarországon is gyakori, súlyos betegség kialakulásának kockázatát.

Hasonló cikk jelent meg a magas sófogyasztás és a 2-es típusú cukorbetegség kapcsolatáról a „ScienceDaily” tudományos weboldalon is 2023. november 1-én.

A cikk szerint a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázata azoknál nőtt, akik minden alkalommal megsózták a tányéron levő ételt.

Vitalissimo egészségáruház különleges ajánlata


A fentiekből látható, hogy sokat tehetünk az egészségünkért, ha odafigyelünk a sófogyasztásunkra. A Vitalissimo webáruház annak érdekében, hogy megoldást nyújtson a sófogyasztással bevitt nátrium mennyiségének kézben tartására a VITAKING SUPERSALT® ÁSVÁNYI SÓT javasolja azoknak, akik a fentiekben leírt kockázati csoportba tartoznak.

Ez a só csökkentett nátriumtartalmú és ásványi anyagokkal dúsított. A SuperSalt® ásványi sóban 53%-kal kevesebb nátrium található, mint a himalája sóban és jóval több más ásványi anyag (kálium, magnézium, réz, cink, mangán).

A SuperSalt® ásványi só 20 dkg-os és 1 kg-os kiszerelésben választható, amit megrendeléskor kell kiválasztani.

Kattints ide, és rendeld meg a Vitaking SuperSalt® ásványi sót!

Itt a megoldás a magas vérnyomásra!


A sóbevitel korlátozása különösen fontos, ha valakinek magas a vérnyomása. A Vitalissimo webáruház kínálatában a Myrobalan gyógynövény-komplex termékek között megtalálható a vérnyomást jótékonyan befolyásoló ShiVa termék.

SHIVA vérnyomáscsökkentő gyógynövény-komplex 60 db vegán kapszula 15-féle gyógynövény erejével fejti ki hatását.

Ez a hatékony készítmény:

- 100% természetes, mellékhatások nélkül, biztonságosan szedhető hosszú távon is, és

- stressz és szervi eredetű magas vérnyomás esetén is alkalmazható.

Kattints ide, és rendeld meg a Myrobalan ShiVa gyógynövény-komplexét!