Vitalissimo Egészséges Receptek
Mentás görögdinnye granita
Összetevők:
- 1 kis görögdinnye
- 1/4 csésze friss mentalevél
- 1 lime leve
- 2 evőkanál méz vagy az Ön által választott cukormentes édesítőszer (nem kötelező)
Elkészítés:
Vágjuk a görögdinnyét darabokra, távolítsd el a héját és a magokat.
- Tedd a görögdinnyedarabokat egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe.
- Add hozzá a friss mentaleveleket, a lime levét és a mézet (ha szeretnéd) a turmixgéphez.
- Turmixold össze a keveréket, amíg sima és jól összeáll.
- Öntsd a görögdinnyés keveréket egy tálba vagy tepsibe.
- Tedd a tálat a fagyasztóba, és hagyjd kb. 1 órán át dermedni.
- 1 óra elteltével vedd ki az edényt a fagyasztóból, és egy villával kapard majd keverd össze a keveréket. Ez segít felbontani a jégkristályokat.
- Tedd vissza az edényt a fagyasztóba, és 30 percenként ismételd meg a kaparást 3-4 órán keresztül, vagy amíg a granita el nem éri a latyakos állagot.
- Ha a granita elkészült, kanalazd tálakba vagy poharakba, és díszítsd friss mentával.
Ez a görögdinnye-menta granita egy frissítő és természetesen édes finomság, amely megragadja a nyár esszenciáját. Tökéletes a forró napokra, és gluténmentes, laktózmentes, cukormentes és alkoholmentes diétát követők is fogyaszthatják.