Liszt és gluténmentes pizza
Nem lehet elég egészséges pizza receptet megosztani. Ez is glutén és lisztmentes! Annyira menők, és frissek, hogy bármikor megennéd!
Pizza hozzávalók:
- 40 dkg karfiol
- 1 db tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- só, oregánó, bazsalikom
- fokhagyma
Feltét:
- paradicsom püré fűszerezve, oregánó, bazsalikom, só
- cukkini
- paradicsom friss
- sajt
- mozzarella
- olíva bogyó
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem és megpárolom, ezután lecsepegtetem és botmixerrel összetöröm.
Az edénybe hagyom hűlni, ezután belekeverem a sajtot a fűszereket és a legvégén a tojást.
A pizza sütőt befedem sütő papírral a tésztát egyenletesen elterítem rajta és betolom a 200 fokos sütőbe 20 - 25 percre, amíg elkezd barnulni a teteje.
Kiveszem a sütőből az alapot és megkenem az előre elkészített és fűszerezett paradicsompürével és ráhalmozom a cukkinit és a paradicsomot (ezeket előre meggrillezem) rászórom a sajtot, a mozzarellát és végül az olíva bogyókat is ráteszem a tetejére.
Visszatolom a sütőbe 15 percre.
Jó étvágyat a pizzához!
A receptet köszönjük László Magdinak