Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Gesztenyés birsálom torta Babszi konyhájából

Babszi konyhája
Desszertek
Gluténmentes
Cukormentes
Egészséges táplálkozás
Testszerviz receptek
Szűrés törlése
Babszi
2022.01.31 09:20
Gesztenyés birsálom torta Babszi konyhájából

Újabb kihagyhatatlan egsészéges süti Babszi konyhájából. A gesztenye és a birsalma ízharmóniája egészen különleges és meggyőző. Ha szereted a különlegességet és igazán el akarod bűvölni a családot, a vendégeket, akkor ezt készítsd el!

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg zöldbanánliszt
  • 10 gramm kakaópor
  • 2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)
  • 6 gramm foszmátmentes sütőpor
  • 6 db M-es bio tojás
  • 1 kk.vanília örlemény
  • 5 ml olvasztott kókuszzsír
  • 1,5 dl kókusztejszín, vagy mandulatej

Hozzávalók a krémhez

  • 30 dkg (nettó) birsalma, vagy birskörte párolva
  • 25 dkg mascapone
  • 5dkg vaj
  • 2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)
  • Fél citrom leve és reszelt héja
  • (birshez: citromkarika, fahéj, szegfűszeg)

Díszítéshez:

Elkészítése: 

Tészta:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat (dió, liszt, kakaó, sütőpor)

A gesztenye masszát előzőleg már olvasszuk fel szobahőmérsékleten!

Válasszuk ketté a tojásokat.

A sárgáját az édesítővel, a vanília őrleménnyel habosra keverjük.

Majd adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat a kókuszzsírral és a kókusztejszínnel és addig keverjük, míg szép sima masszát nem kapunk.

A felolvasztott gesztenyemasszát előzőleg villával simára nyomkodjuk és a kész tésztához keverjük a robotgép segítségével.

A tojások fehérjét robotgéppel keményre felverjük pá csepp citromlével és a masszához keverjük óvatosan, hogy ne törjön össze.

Vagy egy nagyobb kerek tortaformát vagy két kisebbet (én az utóbbit használtam 16 cm-es) béleljünk ki szilikonos sütőpapírral és két lapban süssük ki 20-25 perc alatt 180C fokos légkeveréses sütőben (tűpróba).

Ha kész vegyük ki és a formában hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, még vágjuk ketté a két tortát így kapunk négy lapot és szép magas tortánk lesz.

Krém:

A birsalmákat daraboljuk fel kockákra és kevés vízben, amibe tettem citromkarikát, fahéjat, szegfűszeget, puhára pároljuk.

Hagyjuk kihűlni és szűrjük le a levétől (ne dobd ki a levét idd meg)

A puha vajat a mascaponéval és az édesítővel, a citrom levével és reszelt héjával simára keverjük, majd a pürésített birssel összevegyítjük.

Tegyük hűtőbe!

Ha kihűlt a tortánk több lapra vágjuk fel és kenjük meg a lapokat a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.

A tetejére középre kakaóporral mintát szórtam.

Kb. 5-6 dkg diót durvára őröltem és ezzel szórtam meg a széleit körben és az oldalát a tortának.

Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns

Jó étvágyat a finomsághoz!

CSODÁLATOS SÜTEMÉNYEK VÁRNAK RÁD ITT!

 

NAGY SIKER AZ ÉLETMÓDVÁLTÁSBAN!

 Ez a szakácskönyv még akkor is hatékony segítséget ad, ha nem tudod, hogyan fogj hozzá az életmódváltáshoz! Finom és könnyen elkészíthető ételekkel nap, mint nap a segítségedre lesz, hogy különösebb erőfeszítés nélkül te is tudatosan táplálkozz!

******

ITT TÖBB TÁJÉKOZTATÁST KAPHATSZ ÉS MEG IS RENDELHETED!

Alakformáló szakácskönyv