Csokis fahéjas fehérje palacsinta bodzazselés sütőtökkrémmel
Kedves Peti! Nagy kedvencem a Testszerviz csokis fahéjas vegán fehérjepor terméke. Több desszertet megosztottam már, amit ezzel készítettem. A sort most tovább bővítem egy amerikai palacsintával, amit bodzazselés sütőtökkrémmel tálaltam.
A receptje:
Csokis fahéjas fehérje palacsinta bodzazselés sütőtökkrémmel
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 2 db tojás
- 2 evőkanál Testszerviz csokis fahéjas fehérjepor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 6 evőkanál búzacsíra
- 200 ml növényi tej
- A sütéshez: kb. 2 evőkanál kókuszzsír
A krémhez:
- 20 dkg sütőtök
- 1 evőkanál narancsvirág kivonat
- 1 evőkanál eritrit
- 100 ml bodzazselé (ennek hiányában kedvenc gyümölcslekvárunk)
- A tetejére: pörkölt mogyoró ízlés szerint
Elkészítés:
Az elkészítését a tök sütésével kezdjük, amit megtisztítunk, apróra kockázzuk, összeforgatjuk az eritrittel és a narancsvirág kivonattal és sütőpapírral bélelt tepsiben puhára sütünk. Ha elkészült, kihűtjük, botmixerrel pürésítjük és hozzákeverjük a bodzazselét.
A palacsintához a hozzávalókat összekeverjük és kevés kókuszzsíron evőkanálnyi mennyiséget adagolva tenyérnyi palacsintákat sütünk.
Tálaláskor néhányat a sütőtökkrémmel bőven rétegezve összeragasztunk, a tetejére durvára darabolt pörkölt mogyorót szórunk.
Szeretettel küldöm:
Marianna
Köszönjük a csodás receptet és a képet Mányik Mariannának!
Marianna további receptjei ITT!