Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Steviás fahéjas csiga

Desszertek
Gluténmentes
Cukormentes
Szűrés törlése
Vendég
2022.02.08 08:49
Steviás fahéjas csiga

Fahéjas csiga egy álom, annak, aki szereti a fahéjat. Egy jó kelttésztából igazán remekmű születhet. És itt a cukormentes változat, ami nem olyan, mintha, hanem pont az - fahéjas csiga

Hozzávalók: 

Tésztához: 

Töltelékhez: 

  • 1/4 pohár vaj
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál eritrit + 2 csipet Stevia por 

Tetejére: 

  • 2-3 evőkanál növényi tej
  • kis darab vaj 

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez a tejet, a vajat és az édesítőt felmelegítjük.

Amint a vaj megolvad, lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük, majd beleöntjük az életsztőt és 10 percrefélretesszük. 
A sót belekeverjük a lisztbe. 10 perc után a lisztet elkezdjük poharanként az élesztős keverékhez adni.

Az egészet ragacsos tésztává gyúrjuk.

Jól belisztezünk egy felületet, ráöntjük a tésztát és kb 1 percig dagasztjuk. A végén egy formázható tésztát kell kapjunk, ami már nem ragad.  
A tésztás tálat kiolajozzuk (én olívaolajat tettem bele), majd visszatesszük bele a tésztát és fóliával lefedjük, Meleg helyre tesszük 1 órára, hogy duplájára keljen. 

Miután a tészta megkelt, a sütőt 175 C fokra előmelegítjük, a tésztát pedig lisztezett felületre öntjük és vékonyra téglalap formára nyújtjuk. 
Megolvasztjuk dupla falú tálban a vajat, hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőszereket. Jól elkeverjük, és a tészta egyik felére kenjük (kb a feléig, így amikor feltekerjük nem fogkifolyni). 
A tésztát a szélesebbik részén feltekerjük. (Mozgassuk meg picit, nehogy letapadjon.

Egy tálat kivajazunk, majd a tésztát kb 2cm-s csíkokra szeleteljük egy darab cérna segítségével. A szeleteket szorosan egymás mellé tesszük a tálba. A tetejét megvajazzuk kicsit, és berakjuk asütőbe. 

175 fokon kb 20 percig sütjük.

Ez kb a sütés idejének a fele, a 2-3 evőkanál tejet megmelegítjük, beltesszük a kis darab vajat és picit meglocsoljuk a csigák tetejét.
Ezután visszatoljuk a tálat a sütőbe és még kb 20 percig sütjük 175 fokon.

Amikor a csigák tetejet színt kap, amikor jók. Langyosan tálaljuk.

Forrás:http://www.stevia.shop.hu/ 

JÓ ÉTVÁGYAT!

 

További zseniális recepteket itt találsz!

     

    Vitalissimo Webáruház termék-csoportokhoz kattints a képekre!