Vitalissimo Egészséges Receptek
Nyári eperhab cukormentesen
Nyári cukormentes eperhab
Hozzávalók
- 1 kg érett magyar eper
- 50 dkg laktózmentes mascarpone
- ízlés szerint édesítőszer (stevia, eritrit)
- 2 dl habtejszín
Elkészítés
Az epret forró vízben pár percig főzzük, míg könnyen paszírozható lesz.
Egy gyümölcspaszírozóval átpasízrozzuk, hogy a magokat külön válasszuk.
Az elkészíült gyümölcsvelőt hűtőbe tesszük, míg jól le nem hül.
Miután kihűlt, hozzákeverjük a mascarponet és az édesítőszert.
Újra betesszük a hűtőbe, hogy ismét lehüljön. Miután újra kihűlt, a habtejszínt hozzákeverjük.
A mascarponet és a habtejszínt robotgéppel keverjük össze, ha van. Attól nagyon selymes állaga lesz.
Eperdarabokkal a tetején tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!