Csokiroppancs cukor és fehérliszt nélkül
Ezt a nasit mindenki imádni fogja. Ropogós csoki, mennyei ízek, és cukor, gluténmentes változat. Ezt add a vendégeknek, családodnak, gyermekeidnek!
Csokiroppancs hozzávalók:
- 1 bögre mogyoróliszt
- 1/2 bögre egész mogyoró
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 1/2 evőkanál útifűmaghéj
- 5 dkg keserű csokoládé (min 70%), lereszelve
- 2 evőkanál nyírfacukor (xylit)
- 4 evőkanál vaj
- 1 tojás
- 1 kávéskanál vanília kivonat vagy (vanilia rúd)
- 1/2 cs. sütőpor
- egy csipetnyi só
Így készítheted el:
1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és ha nem szilikon a sütőformád, akkor a tepsit béleld ki sütőpapírral.
2. Egy tálban keverd össze a vajat, a tojást, az xylittel, és a vanília kivonatot.
3. Közben egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, az útifűmaghéjat, a sót és a csokireszeléket.
4. Ezután öntsd a száraz hozzávalókat a masszához, és keverd addig, amíg jó ragacsos és sűrű nem lesz az állaga.
5. A tésztát nyomkodd a sütőformába. Igazítsd kézzel, hogy egyenletesen jusson mindenhová. Mehet a sütőbe, 160 fokon süsd kb 20 percig.
6. Ha kész, vedd ki, a sütőt pedig csavard lejjebb, kb 140 fokra.
7. Hagyd 10-15 percig hűlni, majd egy vágódeszkán vágd fel vékony, 1-2 cm széles szeletekre. Ha bevizezed a kést, nem morzsolódik szét a keksz.
8. Tedd vissza tepsibe a roppancsokat, mehet vissza a sütőbe. 5 perc után fordítsd át a roppancsokat, majd és további 5-5 percig hagyd a sütőben. Így biztosan jó ropogósak lesznek.
Isteni finom! Forrás: ripost.hu
További szenzációs receptekért kattints a képre!