Csirkemell savanyúkáposzta ágyon
Savanyú káposzta ágyon sült csirkemell, pillanatok alatt elkészíthető finomság
A savanyú káposzta ágyon sült csirkemell az elfoglalt háziasszonyok kedvenc receptje, mert 10 perc munka van vele, a többit a sütő elvégzi és egyszerre kész a hús és a köret is. Jaaaa, és még finom is.
HOZZÁVALÓK
- 3 db csirkemell filé (kb. 70 dkg)
- 9 szelet bacon
- 5 dkg füstölt oldalas vagy más füstölt hús vagy kolozsvári szalonna
- 1 kg savanyúkáposzta
- 2-3 babérlevél
- 10 szem egész feketebors
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál zsír
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és amíg melegszik addig össze tudod készíteni az ételt.
Mindegyik csirkemell filét darabold 3 darabra, sózd és borsozd.
A sóval óvatosan bánj, mert a bacon is sós.
Tekerd be mindegyiket egy szelet baconnel.
Kockázd fel a füstölt oldalast, vagy kolbászt! Aprítsd fel a fokhagymát, nem kell túl apróra, csak rusztikusan.
Egy tepsi alját kenj ki zsírral. Egyengesd el rajta a savanyú káposzta felét. Ha túl sós lenne a káposzta, akkor előtte mosd át. Szórd meg a káposztát a füstölt oldalas darabokkal, a fokhagymával, egész feketeborssal és babérlevéllel.
Most jön a savanyú káposzta második fele.
Helyezd a baconbe tekert csirkemell darabokat a savanyúkáposzta ágyra.
Takard le alufóliával, és tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd egy órát.
Félidőben fordítsd meg az húsokat. Egy óra múlva nézd meg, hogy megpuhult-e a csirkemell.
Ha igen, akkor vedd le a fóliát, és süsd még 15 percig, hogy megpiriuljon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás - https://csirkemell-receptek.hu
—Csirkecombbal is finom , már csináltam
—Én tarjával készítettem el!