Sült csirkecomb édeskáposzta ágyon
Rendszerint, ha csirkéről beszélünk, a csirkemell az első, ami beugrik. Mi mégis javasoljuk, hogy a csirkecombot válaszd. Mivel magasabb a zsírtartalma, a szervezet számára sokkal több értéke van. Különösen, ha így csinálod, ahogy Babszi megírta!
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej idei édeskáposzta,
- lilahagyma,
- 5 kisebb alsó csirkecomb,
- só, bors, őrölt kömény,
- fokhagyma, kurkuma, olivaolaj,
- kókuszolaj,
- citrom leve,
- e-mentes mustár.
Pác:
egy evőkanál mustár, foghagyma szétnyomva, pici citrom leve, só, bors 15 percig pácolni a csirkecombot.
Elkészítése:
A káposztát félbe vágtam, és először az egyik felét karikára szeleteltem, majd a beolajozott tepsire terítettem. 1 fej lilahagymát karikára vágtam és a káposztára terítettem, fokhagymát is apróra vágtam és ezt is közé tettem. Fűszereztem sóval, borssal, köménnyel, kurkumával.
A bepácolt csirkecombokat hírtelen lesütöttem kókuszzsíron és a káposztára tettem, majd a csirkecombok tetejére a káposzta másik felét, amit szintén karikára vágtam-ráterítettem. Ezt is sóztam és ráöntöttem a sütés során visszamaradt szaftot.
160C fokos sütőben fólia alatt sütöttem 35 percet, majd levéve a fóliát még 15 percet.
Isteni finom lett:-)
JÓ ÉTVÁGYAT!
Köszönjük a receptet és a képeket Babos Kata - Babszi Testszerviz konzultánsnak!