Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Sült csirkecomb édeskáposzta ágyon

Babszi
2022.02.04 10:06
Sült csirkecomb édeskáposzta ágyon

Rendszerint, ha csirkéről beszélünk, a csirkemell az első, ami beugrik. Mi mégis javasoljuk, hogy a csirkecombot válaszd. Mivel magasabb a zsírtartalma, a szervezet számára sokkal több értéke van. Különösen, ha így csinálod, ahogy Babszi megírta!

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej idei édeskáposzta,
  • lilahagyma,
  • 5 kisebb alsó csirkecomb,
  • só, bors, őrölt kömény,
  • fokhagyma, kurkuma, olivaolaj,
  • kókuszolaj,
  • citrom leve,
  • e-mentes mustár.

Pác:

egy evőkanál mustár, foghagyma szétnyomva, pici citrom leve, só, bors 15 percig pácolni a csirkecombot.

Elkészítése:

A káposztát félbe vágtam, és először az egyik felét karikára szeleteltem, majd a beolajozott tepsire terítettem. 1 fej lilahagymát karikára vágtam és a káposztára terítettem, fokhagymát is apróra vágtam és ezt is közé tettem. Fűszereztem sóval, borssal, köménnyel, kurkumával.

A bepácolt csirkecombokat hírtelen lesütöttem kókuszzsíron és a káposztára tettem, majd a csirkecombok tetejére a káposzta másik felét, amit szintén karikára vágtam-ráterítettem. Ezt is sóztam és ráöntöttem a sütés során visszamaradt szaftot.

160C fokos sütőben fólia alatt sütöttem 35 percet, majd levéve a fóliát még 15 percet.

Isteni finom lett:-)

JÓ ÉTVÁGYAT!

Köszönjük a receptet és a képeket Babos Kata - Babszi Testszerviz konzultánsnak!