Cukor és gluténmentes gyümölcsmorzsa (crumble)
Hozzávalók
1 csésze (cup) 2.5 dl angol mértékegység
- 2 csésze vegyes bogyós gyümölcsök (pl. áfonya, málna és eper).
- 1/4 csésze kókuszliszt
- 1/4 csésze mandulaliszt
- 1/4 csésze apróra vágott dió
- 1/4 csésze cukrozatlan kókuszreszelék
- 1/4 csésze olvasztott kókuszolaj
- 1/4 csésze méz (vagy az Ön által preferált cukormentes édesítőszer)
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál tengeri só
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra és kenjünk ki kókuszolajjal egy 20X20 cmes négyzet alakú sütőformát.
A kép illusztráció!
Egy nagy tálban forgassa össze a vegyes bogyós gyümölcsöket 1 evőkanál kókuszliszttel, amíg jól bevonja őket. Tegyük át a bogyókat az előkészített sütőedénybe.
Egy másik tálban keverje össze a maradék kókuszlisztet, a mandulalisztet, az apróra vágott diót, a kókuszreszeléket, az olvasztott kókuszolajat, a mézet (vagy az Ön által kedvelt cukormentes édesítőszert), a fahéjat és a tengeri sót, amíg morzsalékos keveréket kapunk.
Szórja a morzsás keveréket egyenletesen a bogyós gyümölcsökre a sütőtálban.
Süssük a morzsát 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a gyümölcs nem bugyog.
Vegye ki a sütőből, és tálalás előtt 10-15 percig hagyja hűlni.
Jó étvágyat a gluténmentes, cukormentes gyümölcsös crumble-hez!
Ha szeretné, tálalhatja egy kiskanál felvert kókusztejszínnel vagy vaníliafagylalttal is.
A kép illusztráció