Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Cukor és gluténmentes gyümölcsmorzsa (crumble)

Desszertek
Gluténmentes
Cukormentes
Testszerviz receptek
Szűrés törlése
Testszerviz
2023.04.24 14:02
Cukor és gluténmentes gyümölcsmorzsa (crumble)

A crumble itteni nevén morzsapite egyre népszerűbb. Nem csak izgalmas kis desszert, hanem nagyon egyszerűen elkészíthető. Természetesen glutén és cukormentes változatot hoztunk.


Hozzávalók

1 csésze (cup) 2.5 dl angol mértékegység

  • 2 csésze vegyes bogyós gyümölcsök (pl. áfonya, málna és eper).
  • 1/4 csésze kókuszliszt
  • 1/4 csésze mandulaliszt
  • 1/4 csésze apróra vágott dió
  • 1/4 csésze cukrozatlan kókuszreszelék
  • 1/4 csésze olvasztott kókuszolaj
  • 1/4 csésze méz (vagy az Ön által preferált cukormentes édesítőszer)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál tengeri só

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra és kenjünk ki kókuszolajjal egy 20X20 cmes négyzet alakú sütőformát.

A kép illusztráció!

Egy nagy tálban forgassa össze a vegyes bogyós gyümölcsöket 1 evőkanál kókuszliszttel, amíg jól bevonja őket. Tegyük át a bogyókat az előkészített sütőedénybe.

 

Egy másik tálban keverje össze a maradék kókuszlisztet, a mandulalisztet, az apróra vágott diót, a kókuszreszeléket, az olvasztott kókuszolajat, a mézet (vagy az Ön által kedvelt cukormentes édesítőszert), a fahéjat és a tengeri sót, amíg morzsalékos keveréket kapunk.

 

Szórja a morzsás keveréket egyenletesen a bogyós gyümölcsökre a sütőtálban.

 

Süssük a morzsát 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a gyümölcs nem bugyog.

 

Vegye ki a sütőből, és tálalás előtt 10-15 percig hagyja hűlni.

 

Jó étvágyat a gluténmentes, cukormentes gyümölcsös crumble-hez!

Ha szeretné, tálalhatja egy kiskanál felvert kókusztejszínnel vagy vaníliafagylalttal is.

A kép illusztráció